Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Стрес и добро настроение - Златен корен, 60 капсули Mattisson Healthstyle

 • Марка: Mattisson Healthstyle
 • Кат. номер:MT2616
Подобрява настроението и увеличава енергията
75,12 лв. 63,85 лв.
Подробно описание +

Екстрактът от родиола Vegan Rhodiola Extract Mattisson е мощен адаптоген, който подпомага нормалното функциониране на организмаДопринася за поддържане на психически и физически баланс, когато тялото и ума са подложени на стрес. Насърчава мозъчната дейност, енергийния метаболизъм и настроението и благоприятства качеството и продължителността на съня.

 

Полезни ефекти и водещи предимства на екстракта от родиола върху човешкото тяло:

 • Естествен адаптоген, който помага за поддържане на хомеостазата, психическата и физическа стабилност.
 • Съдейства за облекчаване симптомите на стреса.
 • Насърчава синтеза на серотонин и допамин. Допринася за доброто настроение, намалява признаците на депресия, раздразнителност и тревожност.
 • Стимулира мозъчната дейност, паметта, концентрацията и когнитивната функция.
 • Подобрява нарушенията на съня.
 • Поддържа енергийните нива и физическата издръжливост.
 • Способства за намаляване на умората.
 • Има изцяло натурален, растителен произход.
 • Не създава риск от пристрастяване.

 

Действие и свойства на екстракта от родиола

Родиола (Rhodiola rosea), наричана още „Златен корен“, е многогодишно цъфтящо растение от семейство Crassulaceae. Името ѝ произлиза от гръцката дума "rhudon" (роза), а разпространието ѝ обхваща дивите арктически региони с голяма надморска височина на Европа, Азия и Северна Америка. В нейния състав присъстват редица полезни вещества като органични киселини, фенолни киселини и флавоноиди, терпеноиди, алкалоиди и др.

Родиолата принадлежи към групата на адаптогените - нетоксични растения, които помагат на организма да поддържа нормалното си състояние и да се справи със стреса. Благодарение на естествените им свойства да регулират хомеостазата (баланса на тялото), те са използвани от векове в Аюрведа, а днес намират широко приложение и в западната алтернативна медицина.

Vegan Rhodiola Extract на Mattisson съдържа патентован екстракт от родиола Rhodiolife®, който помага за поддържане на психически и физически баланс, особено в състояние на стрес. Съвременният начин на живот поставя тялото и ума пред ежедневни предизвикателства в личния и професионалния живот, които повишават нивата на напрежение и тревожност, нарушават ритъма на съня и способността за правилна преценка. Екстрактът от родиола допринася за преодоляване на стреса, възстановяване на пълноценния сън и подобряване на мозъчната дейност. Естествените ѝ ободряващи свойства благоприятстват бистротата на ума, стимулират енергията, съдействат за облекчаване на умората и спомагат за увеличаване на жизнеността и силата.

Екстрактът от родиола влияе положително върху нервната система, чрез насърчаване синтеза на допамин и сератонин – невротрансмитери, свързани с хомеостазата, известни още като „хормони на щастието“. Серотонинът е отговорен за комуникацията между нервните клетки, поддържа усещането за значимост, участва в регулирането на съня, кръвоносната система, костите, апетита и сексуалното желание. Допаминът повишава бдителността и уменията за вземане на правилни решения, подпомага мотивацията и усещането за удовлетворение.

 

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:

Екстракт от родиола
Златен корен (Rhodiolife®)

250 mg 500 mg

От които росавини

12.5 mg  25 mg

От които салидрозиди g 

4.5 m 9 mgЕкстракт от златен корен /Rhodiola Rosea/ (Rhodiolife®), вегетарианска капсула (обвивка).

Подходящо за вегани.

Приложение: Подпомага нормалното състояние на нервната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула 1-2 пъти дневно (сутрин и обед), по време на  хранене, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия