Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Мускулна, сърдечна и нервна система - Mорски Магнезий Аквамин, 90 капсули Mattisson Healthstyle

 • Марка: Mattisson Healthstyle
 • Кат. номер:MT2400
Мултиминерален комплекс с магнезий, извлечен от богата на минерали морска вода, който се абсорбира бързо в тялото
45,02 лв. 38,27 лв.
Подробно описание +

Vegan Magnesium Aquamin Mattisson е мултиминерален комплекс, извлечен от чистата, богата на минерали, морска вода край ирландския бряг. Морският магнезий се отличава с висока бионаличност и бърза абсорбция в организма. Допринася за нормалната функция на мускулите и костната система, поддържа сърдечното здраве и правилната работа на нервната система. Стимулира имунитета и подобрява регенерацията на клетките, енергийния метаболизъм и настроението.

 

Здравословни ефекти на морския магнезий:

 

 • Подкрепя имунитета.
 • Поддържа функцията на сърдечно-съдовата система.
 • Допринася за нормалното състояние на опорно-двигателната система. Благоприятства мускулната сила, помага за преодоляване на мускулни крампи и изтръпване на крайниците.
 • Стимулира енергийния метаболизъм, съдейства за намаляване на умората.
 • Насърчава обновяването на клетките.
 • Влияе положително върху нервната система и настроението. Облекчава симптомите на стрес, тревожност и безсъние.
 • Подобрява превенцията срещу преждевременното стареене.

 

Действие и предимства на морския магнезий Vegan Magnesium Aquamin Mattisson

 

Магнезият е основен минерал, който участва в множество жизнени процеси. Той има важна роля в поддържането на костната система, функцията на мускулите и сърдечното здраве. Също така е отговорен за процеса на регенерация на клетките и правилния енергиен метаболизъм. Допринася за намаляване на умората и се грижи за стабилността на нервната система.

Vegan Magnesium Aquamin Mattisson се базира на богатата на минерали морска вода край бреговете на Ирландия. Той представлява магнезий с висока бионаличност, т.е. висока степен на усвояемост. Това се дължи на съдържанието на магнезиев хидроксид, който се абсорбира директно в тялото. Морският магнезий има ключова роля в почти всички системи в организма:

 • Притежава мощни имуностимулиращи свойства, които подпомагат имунния отговор при среща с вируси и бактерии. Осъществява протекция срещу тяхното развитие и съдейства за по-бързото оздравяване при вече възникнали инфекции.
 • Благоприятства функцията на сърдечно-съдовата система, като способства за активиране на аденозин трифосфатазата (АТФ). Поддържа клетъчната мембрана и кръвосъсирването, насърчава клетъчния метаболизъм и извеждането на токсините.
 • Особено важен при спортуващи и хора с активен начин на живот. При обилно потене тялото губи големи количества магнезий, затова е необходимо нивата му да бъдат възстановени. Той помага за предотвратяване на мускулните схващания, изтръпване на крайниците, загуба на мускулна сила и др.
 • Магнезият е свързан с правилното функциониране на нервната система. Спомага за намаляване признаците на стрес, раздразнителност и безпокойство. Допринася за доброто настроение и подобрява качеството и продължителността на съня.
 • Регенериращите му свойства ускоряват обновяването на клетките и противодействат на процесите на стареене.
 • Стимулира производството на енергия - верен помощник за справяне с чувството на отпадналост и умора.
 • Има изцяло растителен и органичен произход и е подходящ за вегани и вегетарианци. 

 

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:

NRV%

Морски магнезий

450 mg 450 mg **

От които елементарен магнезий

150 mg 150 mg 40 %Аквамин (морски магнезий), вегетарианска капсула (обвивка).

Подходящо за вегани.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на мускулите и сърдечно-съдовата система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, по време или след хранене, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия