Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Срещу болка и възпаление - ПЕА (палмитоилетаноламид) - PEA Strong, 400 mg х 90 капсули Mattisson Healthstyle

89,74 лв.
 • Марка: Mattisson Healthstyle
 • Кат. номер:MT2341

Допринася за облекчаване на възпалителни процеси в тялото и болки от различен произход

Подробно описание +

PEA Strong Mattisson е натурален продукт под формата на капсули, който допринася за намаляване на възпалителни процеси в организма и помага за понижаване чувствителността към болка. Подкрепя нервната система, стимулира имунитета и насърчава производството на ендоканабиноиди.

 

Полезни ефекти на PEA Strong pure palmitoylethanolamide - ПЕА Палмитоилетаноламид:

 

 • Подкрепя имунната система, подпомага възстановяването при грип и настинка.
 • Притежава противовъзпалителни свойства.
 • Съдейства за намаляване на болки от неврогенен и невропатичен характер, включително хронични. Благоприятства състоянието при болки от травми, възпаления, фибромиалгия и болки от компресия на нервите. Подобрява комфорта при болки в гърба, кръста, коленете и др.
 • Стимулира производството на ендоканабиноиди, отговорни за поддържането на хомеостазата.
 • Допринася за правилната функция на мозъчната и нервната система, влияе положително върху настроението.
 • Намалява риска от дегенеративни заболявания.

 

Какво е PEA Strong pure palmitoylethanolamide

 

PEA Strong Mattisson е 100% натурален продукт от чист палмитоилетаноламид (Pure palmitoylethanolamide, PEA). PEA представлява ендогенен амид на мастна киселина, който се произвежда в отговор на определени стимули. Открива се и в храни като яйца, фъстъци, соя, месо и риба. PEA се счита за вещество, подобно на ендоканабиноид, въпреки че не взаимодейства директно с канабиноидните рецептори в ендоканабиноидната система. Благодарение на натуралния си характер PEA Strong Mattisson се отличава с висока степен на усвояемост от тялото. Биологично активните липиди в неговия състав осигуряват редица ползи за организма:

Имунна система: PEA допринася за укрепване на имунитета, подобрява превенцията срещу грип и настинка, намалява тежестта на вече възникнали вирусни заболявания и помага за по-бързото и безпроблемно възстановяване.

 

Болкоуспокояващи свойства: Механизмът на действие на PEA е свързан с фактори, участващи в активността на възпалителните клетки. Съдейства за намаляване на болки различен тип, както хронични, така и моментни:

 • Болки от контузии и травми.
 • Болки в кръста.
 • При синдром на карпалния тунел (канал).
 • Ишиас.
 • Мускулна и ставна болка при фибромиалгия.
 • Тазова и вагинална болка.
 • Уринарна болка.
 • Зъбобол и др.

 

Противовъзпалителни свойства: PEA притежава силни противовъзпалителни сили, които способстват за преодоляване на дискомфорта при движение и сковаността на ставите и мускулите. Стимулира кръвния поток, поддържа сърдечното здраве и подобрява зрението.

Нервна система: PEA Strong Mattisson насърчава производството на ендоканабиноиди и поддържа невромодулаторната активност в централната нервна система. Грижи се за доброто настроение, повлиява благоприятно симптомите на тревожност и депресия.

Мозъчно здраве: Насърчава мозъчната дейност, паметта, концентрацията и когнитивната функция. Противовъзпалителните му свойства намаляват опасността от поява на възпалителни процеси в мозъка и понижават риска от невродегенеративни нарушения.

Хомеостаза: Ендоканабиноидите помагат за поддържането на хомеостазата – способността на организма да реагира правилно при промени, като регулира вътрешното си равновесие.

 

Съставки: Дн. доза:
Палмитоилетаноламид 1200 mg

 

Микрокристална целулоза (обвивка), силициев диоксид (антислепващ агент), HPMC капсула (обвивка).

Подходящо за вегани. Без алергени.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на ставите, имунната и сърдечно-съдовата система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Не е подходящо при бременност или кърмене.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: От 1 до 3 капсули дневно, по време или след хранене, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

 Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия