Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Антиоксидант - Липозомен глутатион, 60 капсули Mattisson Healthstyle

 • Марка: Mattisson Healthstyle
 • Кат. номер:MT2267
Естествен антиоксидант. Осигурява защита срещу оксидативен стрес. Допринася за нормалната функция на имунната система
134,86 лв. 114,63 лв.
Подробно описание +

Липозомният глутатион Vegan Liposomaal Glutathion на Mattisson осигурява мощна антиоксидантна защита срещу свободните радикали и подобрява клетъчното здраве. Допринася за нормалната функция на имунната система, насърчава детоксикацията и благоприятства метаболитните процеси.

 

Здравословни ефекти от приема на липозомен глутатион:

 

 • Притежава антиоксидантни свойства, които помагат за намаляване на оксидативния стрес и последствията от него.
 • Насърчава регенерацията на други антиоксиданти, като витамини С и Е.
 • Подкрепя имунната система.
 • Притежава противовъзпалителни свойства.
 • Поддържа правилния ритъм на метаболитните процеси, допринася за контрол на инсулиновата чувствителност.
 • Стимулира детоксикацията на организма.
 • Облекчава симптомите на Паркинсон и други дегенеративни нарушения.
 • Способства за повишаване на енергийните нива и физическата издръжливост.
 • Подобрява обновяването на клетките, съдейства за забавяне на стареенето.

 

Същност и действие на липозомния глутатион

Liposomaal Glutathion Mattisson съдържа редуцирана, неокислена, стабилна форма на глутатион, капсулирана в липозоми, които осигуряват висока бионаличност и усвояемост.

 

Глутатион

Глутатионът е най-важният антиоксидант в човешкия организъм. Произвежда се от три аминокиселини (глицин, цистеин и глутаминова киселина) и се среща във висока концентрация в почти всички клетки, особено в черния дроб.

Съвременният живот подлага тялото на оксидативен стрес, причинен от стрес, употреба на лекарства, алкохол, замърсяване, преработена храна и др., които влияят негативно на нивата на глутатион. Приемът на глутатион помага за предотвратяване на дефицита и ефективно противодействие на свободните радикали.

 

Липозоми

Липозомите представляват малки сфери с куха вътрешност. Външната им част е изградена от фосфолипиди (слънчогледов лецитин) с протективна роля, точно като клетъчната мембрана на човешките клетки. Фосфолипидите предпазват веществата вътре от агресивното действие на стомашната киселина и чернодробните ензими, осигурявайки висока бионаличност и абсорбция на активните вещества. 

 

Липозомен глутатион

Липозомният глутатион Vegan Liposomaal Glutathion Mattisson е в липозомна форма, която се усвоява много по-бързо и пълноценно от тялото.

 • Благоприятства работата на черния дроб и детоксикацията, като помага за неутрализиране на свободните радикали. Антиоксидантните му свойства стимулират извеждането на токсините и тежките метали и допринасят за предотвратяване на клетъчно увреждане.

 

 • Подкрепя имунния отговор и възпрепятства развитието на вирусни и бактериални инфекции.
 • Глутатионът е съществен фактор за метаболитните процеси и производството на инсулин. Намалява риска от инсулинова резистентност и диабет, а при вече възникални проблеми облекчава състоянието и подобрява симптомите.
 • Има изключително важна роля за мозъчната дейност. Съдейства за превенция на невродегенеративни и възрастови нарушения.
 • При активен начин на живот и тежки физически натоварвания, мускулите използват глутатион, за да избегнат вредните окислителни процеси. Приемът на висококачествен глутатион предпазва митохондриите от оксидативен стрес, способства за по-бързото възстановяване на мускулите, поддържа енергийните нива и двигателната активност.
 • Естествените регенериращи и антиоксидантни свойства на глутатиона ускоряват обновяването на клетките и помагат в борбата с преждевременното стареене.

 

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:

Глутатион

150 mg 300 mgМалтодекстрин, фосфолипиден комплекс от слънчогледов лецитин, L-глутатион, вегетарианска капсула (обвивка).

Веган.

Приложение: Антиоксидант. Допринася за поддържане нормалното клетъчно здраве.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1-2 капсули дневно, по време или след хранене, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия