Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Имунитет, супер антиоксидант - Хлорела и Спирулина, 500 mg x 240 таблетки Mattisson Healthstyle

57,00 лв.
  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT2203

Допринася за нормалната функция на имунната система

Подробно описание +

Organic Chlorella Spirulina 500mg - 240 tabl

Органична хлорела спирулина 500 mg - 240 таблетки

 

Таблетките хлорела и спирулина на Mattisson са комбинация от полезните свойства на тези водорасли, съществуващи на планетата от милиарди години. Хлорелата (Chlorella Vulgaris) е зелено едноклетъчно сладководно водорасло, което съдържа висока концентрация на хлорофил. Хлорелата е богат източник на различни жизненоважни хранителни вещества, включително витамини, минерали, аминокиселини и мастни киселини.

Спирулината (Arthrospira platensis) е синьо-зелено соленоводно водорасло с високо концентрирана хранителна стойност. Спирулината в този продукт идва от Китай и съдържа хлорофил, витамини, минерали, незаменими аминокиселини и ензими. Консумирането на спирулина спомага за нормализиране на работата на редица системи в тялото, има anti-age действие и удължава естествената красота и младост.

 

Какви са приликите и разликите между спирулина и хлорела

 

И спирулината, и хлорелата са сходни по състав и ефект върху тялото, но има разлика в основните микроелементи, витамини и други второстепенни вещества, които съдържат. Въпреки че хлорелата е водорасло, тя е с доста твърда клетъчна стена, която не се отстранява по време на производството, в резултат на което има повече фибри и подобрява храносмилането. Спирулината съдържа голямо количество растителен протеин, който се усвоява доста лесно от тяло.

Хлорофилъти в двете водорасли има пречистващи свойства и е близък по състав на хемоглобина. Хлорелата е богата на нуклеинови киселини, полезни срещу дегенеративни промени в клетките.

Хлорелата е подходяща за директна детоксикация на тялото, докато спирулината помага в борбата с алергиите.

 

Какви са ползите за здравето от комбинацията на спирулина с хлорела

 

  • И двете съставки са мощни антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и предотвратяват преждевременното стареене на тялото. Спирулината съдържа така наречения фикоцианин, който отговаря за цвета на водораслите и притежава антиоксидантни свойства, способни да потискат образуването на молекулни съединения, отговорни за възпалителните процеси в тялото;
  • В състояние са да намалят нивото на „лошия" холестерол и триглицеридите, които провокират атеросклероза;
  • Спирулината подхранва кожата. Предотвратява проявите на акне и намалява пърхота. Поради богатото съдържание на мастни киселини, каротеноиди и аминокиселини, може да подобри растежа на косата и да се използва при лечение на алопеция;
  • Спирулината и хлорелата са със силен положителен ефект върху кръвоносната система - почистват кръвта и лимфните възли, допринасят за по-доброто производство на хемоглобин, което е особено важно при анемия;
  • Помагат за контролиране на нивата на кръвната захар и на кръвното налягане;
  • Детоксикират тялото. Хлорофилът изчиства токсините и солите на тежките метали. Таблетките са особено подходящи за жителите на големите градове, които ежедневно получават тези метали във висока концентрация от въздуха. Спирулината и хлорелата могат да отслабят токсичния им ефект върху мозъка, черния дроб и бъбреците;
  • Тези водорасли са балансиран източник на растителни протеини, витамини и минерали. Редовният прием на спирулина и хлорела подобрява издръжливостта на спортистите, осигурява им по-добра оксигенация на белите дробове и допринася за по-доброто възстановяване след силови натоварвания.

 

Съставки: В 1 табл.: Дн. доза:

Хлорела

250 mg 1500 mg

Спирулина

250 mg 1500 mgХлорела /Chlorella vulgaris/*, Спирулина /Arthrospira platensis/*.

*БИО. Естествено съдържа сулфит.

Подходящо за вегани.  

Алергени:  Сулфит.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система и за нормалното образуване на хемоглобин.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1-2 таблетки  1-3 пъти дневно, по време или след хранене, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия