Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Лате от цвекло с джинджифил какао Био, 160 g прах Mattisson Healthstyle

  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT2093
Притежава тонизиращ ефект
Подробно описание +

Beetroot Latte, Ginger, Cocoa 160 g

Цвекло, лате, джинджифил, какао на прах – 160 g

 

Комбинация от няколко суперхрани – здравословна млечна напитка за повече енергия и жизненост.

 

Висококачествен натурален продукт, съдържащ червено цвекло и какао на прах. Към тях са добавени подправките джинджифил и анасон.

Розово лате, богато на витамини и минерали. С приятен аромат и леко пикантен послевкус. Природен заместител на кафето и чая. Подходящ вариант за сутрешна закуска, гарантиращ високия жизнен тонус и по-голямата работоспособност през деня.

 

Здравословни ползи от приема

Продуктът е подходящ за употреба с профилактична или лечебна цел при редица състояния и здравни проблеми:

 

  • нормализира кръвното налягане, подобрява циркулацията и оксигенацията на кръвта;
  • предпазва от сърдечносъдови заболявания;
  • подобрява храносмилането;
  • елиминира токсините, пречиства черния дроб;
  • намалява безпокойството и стреса;
  • зарежда с енергия, укрепва имунитета;
  • помага за намаляване на излишното тегло.

 

Съставки, полезни свойства

Червено цвекло (лат. Beta vulgaris)

Цвеклото е кореноплоден зеленчук от семейство Щирови (лат. Amaranthaceае). Всички негови части са ядливи, вкл. корените и листата.

Има богат химичен състав, в който са включени витамините А, С, от група В, макро- и микроелементи: желязо, йод, цинк, калий, магнезий, манган, флуор, фосфор, мед. Съдържа фибри и фолиева киселина. Важна негова съставка е веществото бетаин, на което цвеклото дължи наситения си червен цвят. Притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Стимулира работата на черния дроб, помага за освобождаване на чернодробните клетки от токсини, стимулира мускулния растеж.

Доказани полезни свойства на червеното цвекло:

 

  • регулира стойностите на кръвното налягане;
  • намалява риска от съдови заболявания;
  • активира и поддържа чернодробната функция;
  • повлиява положително работата на стомашно-чревния тракт;
  • намалява възпаленията;
  • предпазва клетките от свободните радикали;
  • повишава физическата издръжливост.

 

Джинджифил (лат. Zingiber)

Джинджифилът принадлежи към семейство Джинджифилови (лат. Zingiberaceae). Произхожда от слънчевите и тропически райони на азиатските страни (Индия, Китай, Непал).

Има богат химичен състав, в който са включени минерали: желязо, калий, калций, магнезий, манган, мед, фосфор, натрий, селен, цинк. Съдържа витамини от групата В, както и А, Е, С, К1.

Заради специфичния аромат на корените му и вкусовите им качества намира приложение като подправка в кулинарията. Използва се за профилактика, както и като лечебно средство за редица заболявания:

 

  • има ефективно действие при настинка (загрява, отпушва носа);
  • облекчава при гадене и повръщане;
  • успокоява главоболието, помага при мигрена;
  • поддържа сърдечното здраве;
  • подобрява храносмилането, нормализира микрофлората, ускорява метаболизма;
  • действа противовъзпалително, антибактериално и болкоуспокояващо;
  • изчиства токсините, блокира свободните радикали;
  • подпомага функциите на репродуктивната система при мъжете.

 

Какао на прах

Натуралното какао е не само вкусен, но и много здравословен продукт. Съставът му е богат на минерали (калий, калций, магнезий, фосфор) и витамини (А, B1, В2, В3, В4, В5, B6, B9, В12, E, PP, К1). Съдържа допамин, който зарежда с положителни емоции, тонизира.

Някои от основните ползи на какаото за здравето:

 

  • намалява риска от сърдечносъдови болести;
  • понижава кръвното налягане;
  • има разреждащ ефект, подобрява притока на кръв;
  • подобрява мозъчната функция;
  • повишава добрия холестерол;
  • подобрява настроението, облекчава симптомите на депресия.

 

Анасон (лат. Pimpinella anisum)

Анасонът е растение с характерен аромат и с много здравословни ползи. Принадлежи към семейство Сенникови (лат. Apiaceae). Семената му съдържат витамини от групата В, А и С, както и минерали: желязо, калций, магнезий, манган, фосфор, калий, цинк. Плодовете са богати на флавоноиди и етерично масло, което има благоприятен ефект върху целия процес на храносмилане.

Използва се в кулинарията като подправка към различни ястия. Заради ценните си полезни свойства намира приложение и като природно лечебно средство:

 

  • помага при подуване на корема, чревни колики, метеоризъм, гастрит, колит;
  • влияе добре при диспептични нервни разстройства;
  • действа успокояващо, нормализира съня;
  • подобрява работата на главния мозък;
  • намалява температурата;
  • помага при зъбобол, главоболие, болки в ставите;
  • има отхрачващо, спазмолитично и антибактериално действие.

 

Хранителни стойности: В 100 g:

Енергия

 1342 kJ/321.5 kCal

Мазнини

6.8 g

Наситени мазнини

2.7 g

Въглехидрати

38.8 g

Захари

24.5 g

Протеини

8.2 g

Фибри

14.7 g

Сол

0.7 g



Вкус:  Какао, джинджифил.

Препоръки за употреба: Разтворете 2 чаени лъжици (около 6 g) в топла вода или мляко. Разбъркайте в блендер или миксер ако е необходимо. По желание може да се добави подсладител като мед, кокосов сироп или захар от кокосов цвят.

Съхранение: На хладно и сухо място!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия

Ревюта

( )

Оценете

Лате от цвекло с джинджифил какао Био, 160 g прах Mattisson Healthstyle

Вашата оценка
Име:
Заглавие на ревюто:
Мнение:

Грешка при изпращане на оценката.

Все още няма ревюта за този продукт
Добави Ревю

Вашето ревю беше изпратено успешно!