Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Стрес и добро настроение - Екстракт от Мукуна, 120 таблетки Mattisson Healthstyle

81,27 лв.
 • Марка: Mattisson Healthstyle
 • Кат. номер:MT1706

За добро настроение и емоционална стабилност

Подробно описание +

Absolute Mucuna Pruriens Extrac - Екстракт от Мукуна

 

Растителна хранителна добавка в подкрепа функциите на нервната система. Намалява нивата на стрес и безпокойство, подобрява съня и повишава имунитета

 

Хранителна добавка, 120 капсули

 

Absolute Mucuna Pruriens Extrac - Екстракт от Мукуна е растителна хранителна добавка под формата на капсули с екстракт от растението мукуна, която допринася за нормалното функциониране на нервната система и контролира нивата на стресовия хормон кортизол. Този продукт съдържа в състава си и 20% аминокиселината L-допа, която спомага за производството на допамин в тялото (хормонът на щастието). Добавката стимулира работата на мозъка и подобрява мозъчната и когнитивна функции, благодарение на множеството антиоксидантни свойства в растението мукуна. Освен това спомага за намаляване нивата на стрес, тревожност и безпокойство, подобрява качеството на съня и помага при безсъние. Помага на тялото да бъде по-устойчиво при стресови ситуации. Бори се с оксидативния стрес и допринася за намаляване на щетите, причинени от свободните радикали. Благодарение на фосфора, калция и флавоноидите, тази хранителна добавка повишава имунитета. Допринася за повишаване на либидото и балансиране на половите хормони.

 

 

Ефекти от приема на Екстракт от Мукуна:

 • растителна хранителна добавка;
 • допринася за нормалното функциониране на нервната система;
 • контролира нивата на стресовия хормон кортизол;
 • спомага за производството на допамин в тялото;
 • допринася за намаляване нивата на стрес, тревожност и безпокойство;
 • стимулира работата на мозъка и подобрява мозъчната и когнитивна функции;
 • подобрява качеството на съня и помага при безсъние;
 •  бори се с оксидативния стрес и вредното влияние на свободните радикали;
 • повишава имунитета;
 • балансира на половите хормони и повишава либидото

 

Свойства на растението мукуна:

Мукуна е тропическо бобово растение, което се среща в тропическите части на Азия, Африка и др. Растението е известно още с имената “кадифен боб” и “вълшебен боб”, има леко горчив вкус, наподобяващ кафе и притежава ценни за човека качества и свойства. Мукуна действа благоприятно на мозъчното здраве, когнитивните функции и нервната система. Растението има едновременно стимулиращ и релаксиращ ефект. Спомага за намаляване чувството на стрес, тревожност и безпокойство като контролира нивата на стресовия хормон кортизол, а благодарение на антиоксидантите си свойства насърчава имунната система. Освен това защитава клетките от оксидативен стрес и свободните радикали. Балансира половите хормони, действа като натурален афродизиак, повишава либидото и помага при мъжко безплодие.

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Екстракт Mucuna Pruriens L-dopa 500 mg 2000 mgЕкстракт Mucuna Pruriens L-dopa 20%, микрокристална целулоза, оризово нишисте, органичен оризов концентрат.

Подходящо за вегани.  

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Да не се използва по време на бременност и кърмене.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 таблетки 2 пъти дневно, по време или след хранене, с обилно количество вода

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия