Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Матча Био, 350 g прах

  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT4144
Разтворима ободряваща напитка
115,08 лв. 97,82 лв.
Подробно описание +

Organic Matcha Powder Instant на марката Mattisson е разтворима ободряваща напитка на базата на световноизвестния японски чай матча

Мощните антиоксидантни свойства на продукта се допълват от множество здравословни ефекти. Матча поддържа здравето на сърдечно-съдовата система, подпомага детоксикацията на тялото и отслабването, стимулира възстановяването на мускулите след физически натоварвания, понижава риска от диабет тип 2, действа ободряващо и успокояващо.

Полезни за здравето свойства на Organic Matcha Powder Instant:

  • Ограничава оксидативните увреждания на клетките;
  • Съдейства за понижаване на кръвното налягане;
  • Допринася за подобряване на липидния профил;
  • Понижава риска от диабет тип 2;
  • Съдейства за поддържане на здравословно тегло и стройна фигура;
  • Подпомага възстановяването на мускулите след физическа активност;
  • Облекчава симптомите на тревожност;
  • Подпомага пречистването на тялото.

Organic Matcha Powder Instant – напитка с древни традиции и широк спектър от здравословни ефекти

Набиращата все по-голяма популярност в Западния свят чай напитка матча е известна от векове в Япония и Китай – именно тя се приготвя по време на емблематичната за Страната на изгряващото слънце чаена церемония. Приготвя се от обработените по традиционната технология за зелен чай и стрити на фин прах млади листа на чаеното дърво Camellia sinensis. Вкусът е богат и плътен, леко горчив с нюанси на умами, допълнен от свеж растителен аромат.

Едно от основните преимущества на матча е изключително богатото съдържание на полифеноли, наречени катехини. Тези фитохимикали са сред най-мощните антиоксиданти в растителния свят – според учените способността им да неутрализират свободните радикали надвишава тази на витамините С и Е. Установено е, че катехините могат да понижат значително риска от множество сериозни хронични състояния.

Научни изследвания показват, че редовната консумация на зелен чай съдейства за понижаване на кръвното налягане и на нивата на холестерол и триглицериди, с което подобрява профилактиката срещу множество сърдечно-съдови заболявания, включително срещу инфаркт и инсулт. Други разработки свързват напитката с ограничаване на рисковите фактори за развиване на диабет тип 2.

Матча оказва полезно въздействие и върху теглото, индекса на телесна маса и фигурата, като подпомага не само освобождаването от излишните килограми, но и противодейства на повторното им натрупване. Активните вещества в чая стимулират метаболизма и изгарянето на мазнини, което осигурява и дълготрайността на отслабването.

Клинични тестове сочат, че матча съдейства за ускоряване на възстановяването на мускулите след високоинтензивни физически натоварвания като интервалните тренировки. Установено е също така, че чаят подпомага регенерацията на клетките от оксидативния стрес щети, което допринася за предотвратяване на уврежданията на тъканите.

Благодарение на богатото съдържание на L-теанин и кофеин в състава си, матча поддържа тялото в състояние на спокойна бдителност. Аминокиселината L-теанин усилва алфа вълните и същевременно съдейства за повишаване на нивата на допамин и GABA в мозъка, с което допринася за облекчаване на симптомите на тревожност.

Наситеният зелен цвят на матча се дължи на високото съдържание на хлорофил – растителен пигмент, който растенията използват за превръщане на слънчевата светлина в енергия. При хората, приет с храната, този фитохимикал подпомага екскрецията на различни токсини, вредни химикали и тежки метали.

 

Съставки: В 100 g: NRV%*
Енергия 1193 kJ/285 kCal **
Мазнини 5.2 g **
Наситени мазнини 0.7 g **
Въглехидрати 21.2 g **
Захари 1.2 g **
Протеини 24.1 g **
Фибри 28.6 g **
Сол 0.9 g **
Кофеин 1660 mg **
Калий 2660 mg 133 %

Витамин С

175 mg 219 %

Съдържа: Кофеин.

Хранителна добавка, 350 g прах

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Спомага за поддържане на енергийния метаболизъм.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: Добавете 1-2 лъжички прах в чаша топла вода (60-70°С) и разбъркайте до пенлива зелена течност, за около 30 секунди, за да не придобие горчив вкус. Може да използвате и като добавка към смути или плодов сок.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

 

Производител

 

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия