Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Коса, кожа и нокти - Биотин, 5 mg x 150 таблетки

  • Марка: Karl Minck
  • Кат. номер:515 KM
В подкрепа на доброта състояние на кожата, косата и ноктите
Подробно описание +

Biotin - Биотин 5 mg е хранителна добавка под формата на таблетки, която допринася за поддържане на нормалното състояние на косата, кожата и ноктите, както и за подобряване на метаболизма на макронутриенти в организма

Биотинът подобрява здравето и състоянието на кожата и оказва благоприятен ефект при различни кожни проблеми като атопична кожа, себореен дерматит, кожни обриви и др. Освен това той спомага за укрепване на ноктите и подобрява тяхната здравина. Оказва благоприятен ефект и на състоянието на косата като насърчава растежа ѝ и подобрява структурата на косъма. Биотинът спомага за преобразуването на храната в енергия и подобрява метаболизма на макронутриенти в организма. Той участва в синтеза на мастни киселини и разграждането на аминокиселините. Подпомага производството на енергия и поддържа редица ензими, които участват в метаболизма на протеини, въглехидрати и мазнини.

Ефекти от приема на биотин:

  • допринася за нормалното състояние на кожата, косата и ноктите;

  • подобрява вида и състоянието на кожата;

  • оказва благоприятен ефект при различни кожни проблеми като дерматит, обриви и др.;

  • помага за укрепване на ноктите и подобрява тяхната здравина;

  • насърчава растежа на косата и подобрява структурата на косъма;

  • насърчава нормалния метаболизъм на макронутриенти в организма;

  • подпомага производството на енергия и  спомага за преобразуването на храната в енергия

Свойства на биотина:

Биотинът е водоразтворим витамин (тялото не го съхранява) от групата B, известен още и като Витамин B7, Витамин H, или коензим R. Той изпълнява важни функции в организма и участва в редица метаболитни функции. Биотинът е необходим за производството на енергия и поддържа редица ензими, които участват в метаболизма на протеини, въглехидрати и мазнини. Участва в синтеза на мастни киселини и разграждането на аминокиселините. Той спомага за поддържането на добро състояние и вид на кожата, косата и ноктите. Оказва благоприятен ефект при различни кожни проблеми като обриви, дерматити и др. Подобрява здравината на косата и насърчава нейния растеж. Допринася за укрепването на ноктите и подобрява тяхната здравина. Спомага за контрол на нивата на кръвна захар. 

 

 

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза: NRV*%
Биотин 5 mg / 5000 µg 5 mg / 5000 µg 10000%

Целулоза, биотин, магнезиеви соли на мастни киселини.

Хранителна добавка, 150 таблетки

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата и ноктите. 

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 таблетка дневно, за предпочитане след хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия