Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Имунитет и енергия - Витамин В-Комплекс + Витамин С, 365 таблетки - Vitamin B complex

 • Марка: WeightWorld
 • Кат. номер:125816 WW
Мощна естествена защита срещу болести, повишава енергия и редуцира умората
Подробно описание +

Супер формула от всички витамини от В-група плюс витамин С, достатъчно количество в една опаковка, която ще ви стигне за цяла година! 

Vitamin B Complex + vitamin C на британската компания Weight World е отлично решение за всички, които искат да окажат цялостна подкрепа на организма си и да подобрят здравния си статус – само 1 лесна за поглъщане таблетка, силна доза естествена защита срещу болести и супер имунитет, повече енергия и жизненост всеки ден! 

Vitamin B Complex + vitamin C не само осигурява достатъчно количества от витамин С, витамин В3, витамин В5, витамин В6, витамин В1, витамин В2, витамин В9, витамин В8 и витамин В12, но съдържанието на някои от витамините дори многократно надхвърля препоръчителния дневен прием. Продуктът е подходящ за вегани и вегетарианци.

За кого е предназначена хранителната добавка Vitamin B Complex + vitamin C

Ако се чувствате отпаднали, разсеяни, нефокусирани и уморени, притиснати сте от грижи и стресът ви идва в повече, все по-трудно се справяте с ежедневните задачи, често боледувате и трудно се възстановявате, с две думи, не сте във форма – тази добавка е точно за вас! Почувствайте се естествено заредени с енергия с комплекса от витамин B на WeightWorld! Витамините от група B са жизненоважни за тялото и ума, като пряко влияят върху енергийните нива, оптималното функциониране на мозъка и енергийния метаболизъм на тялото. Витамин C пък е силен антиоксидант, известен с решаващата си роля за силния имунитет, защита от стареене и признаците на умора. Насладете се на тонизиращо усещане с комплекса от витамин B на WeightWorld още днес!

Витамин В-комплекс плюс витамин С – една отлична комбинация

Vitamin B Complex + vitamin C съдържа отлична формула, базирана на перфектната синергия между всички витамини от В-групата и витамин С, които имат добър съвместен ефект върху тялото и често се приемат заедно като добавки за поддържане на цялостното здраве. 

 • Синергичен ефект

Витамин B-комплекс се състои от осем витамина B, включително B1 (тиамин), B2 (рибофлавин), B3 (ниацин), B5 (пантотенова киселина), B6 (пиридоксин), B7 (биотин), B9 (фолат/фолиева киселина ) и B12 (кобаламин). Тези витамини играят решаваща роля в енергийния метаболизъм, клетъчната функция и здравето на нервната система. Витамин С, от друга страна, е известен със своите антиоксидантни свойства, подкрепа на имунната система и ролята си в синтеза на колаген.

Когато се приемат заедно, витамин B комплекс и витамин C могат взаимно да увеличат ползите си. 

 • Подкрепа на имунната система

Както витамин В-комплекс, така и витамин С са важни за здравата имунна система. Витамин С подобрява различни имунни функции и помага за производството и функционирането на белите кръвни клетки. Витамин B6 и B12 също допринасят за правилното функциониране на имунната система.

 • Управление на стреса

Витамините от група В често се наричат витамини за „разрушаване на стреса“, защото играят роля в производството на невротрансмитери, които регулират настроението и намаляват стреса. Витамин С също може да помогне в борбата със стреса, като намали нивата на хормоните на стреса в тялото.

 • Производство на колаген

Витамин С е жизненоважен за синтеза на колаген, който е ключов компонент на съединителната тъкан в тялото. Колагенът осигурява структура и подкрепа на различни тъкани, включително кожа, кости и кръвоносни съдове. Витамините от комплекс B, особено биотин (B7), също играят роля в поддържането на здрава кожа и коса.

 • Подобряване на усвояването

Витамин С подобрява усвояването на нехемово желязо (типа желязо, намиращо се в храни на растителна основа) и следователно може да бъде от полза, когато се приема с добавки с желязо или богати на желязо храни.

Витамини от група В

Витамин B-комплекс съдържа група от осем водоразтворими витамини, които играят съществена роля в различни телесни функции. Всеки витамин В има уникални предимства, но те често работят заедно, за да поддържат цялостното здраве и благополучие. Ето ползите от всеки витамин В:

 • В1 (тиамин):

Помага за превръщането на въглехидратите в енергия.

Подпомага правилното функциониране на нервната система.

От съществено значение за здравето на сърцето.

 • В2 (рибофлавин):

Важен за производството на енергия и метаболизма.

Действа като антиоксидант, защитавайки клетките от оксидативно увреждане.

Поддържа здрава кожа, очи и лигавици.

 • В3 (ниацин):

Подпомага енергийния метаболизъм и производството на клетъчна енергия.

Поддържа здравословното храносмилане и функцията на нервната система.

Помага за поддържане на здравословни нива на холестерола.

 • В5 (пантотенова киселина):

Необходим за метаболизма на мазнини, въглехидрати и протеини.

Подпомага производството на хормони и холестерол.

Играе роля в образуването на червени кръвни клетки.

 • В6 (пиридоксин):

Важен за метаболизма на аминокиселините и протеиновия синтез.

Поддържа функцията на невротрансмитер, като насърчава правилното здраве на мозъка.

Помага за регулиране на нивата на хомоцистеин, като допринася за здравето на сърцето.

 • B7 (биотин):

От съществено значение за енергийния метаболизъм и разграждането на макронутриентите.

Поддържа здрава коса, кожа и нокти.

Подпомага функцията на ензимите, участващи в синтеза на мастни киселини.

 • B9 (фолат или фолиева киселина):

От решаващо значение за синтеза на ДНК и клетъчното делене.

Особено важен по време на бременност за подпомагане на развитието на плода.

Помага за понижаване на нивата на хомоцистеин, като поддържа здравето на сърцето.

 • В12 (кобаламин):

Важен за образуването на червени кръвни клетки и предотвратяване на анемия.

От съществено значение за нервната функция и цялостното здраве на мозъка.

Подпомага енергийния метаболизъм и подпомага оползотворяването на В9. 

Витамин С

Витамин С, известен също като аскорбинова киселина, е водоразтворим витамин, който играе решаваща роля в различни физиологични функции. Ето някои от предимствата на витамин С:

 • Подкрепа на имунната система

Витамин С е добре известен със своите имуностимулиращи свойства. Помага за стимулиране на производството на бели кръвни клетки, които са от съществено значение за борбата с инфекциите и болестите.

 • Антиоксидантна активност

Витамин С е мощен антиоксидант, който помага за неутрализиране на свободните радикали в тялото. Свободните радикали са нестабилни молекули, които могат да увредят клетките и да допринесат за процеса на стареене и развитието на определени заболявания.

 • Производство на колаген

Витамин С е жизненоважен за синтеза на колаген, протеин, който осигурява структурна подкрепа на кожата, костите, връзките и кръвоносните съдове. Помага за насърчаване на заздравяването на рани и поддържа здрава кожа и съединителни тъкани.

 • Сърдечно-съдово здраве

Проучванията показват, че витамин С може да подобри здравето на сърцето, като намалява риска от високо кръвно налягане и поддържа здрави кръвоносни съдове.

 • Усвояване на желязо

Витамин С подобрява усвояването на нехемово желязо от храни на растителна основа, което е особено полезно за хора с желязодефицитна анемия.

 • Здраве на очите

Витамин С може да помогне за защита на очите от свързана с възрастта макулна дегенерация и катаракта чрез неутрализиране на оксидативния стрес в очните тъкани.

 • Здраве на мозъка

Някои изследвания показват, че витамин С може да има защитен ефект срещу когнитивен спад и може да помогне за намаляване на риска от невродегенеративни заболявания като Алцхаймер.

 • Здраве на кожата

Като антиоксидант, витамин С може да помогне за защитата на кожата от увреждане, предизвикано от ултравиолетовите лъчи, да насърчи по-равномерен тон на кожата и да намали появата на бръчки и фини линии.

 • Намаляване на стреса

Витамин С се свързва с понижаване на нивата на кортизол, хормона на стреса, което може да бъде полезно за справяне със стреса и безпокойството.

 • Облекчение при настинка и грип

Въпреки че витамин С не може да предотврати настинка или грип, някои проучвания показват, че може да помогне за намаляване на продължителността и тежестта на симптомите.

Съставки: В 1 табл: Дн. доза: NRV%
Витамин С (аскорбинова киселина) 80 mg 80 mg 100%

Витамин B3    (никотинамид)

24 mg 24 mg 150%

Витамин В5          (пантотенова киселина/ калциев d-пантотенат)

18 mg 18 mg 300%

Витамин В6  (пиридоксин хидрохлорид)

10 mg 10 mg 714%

Витамин В1          (тиамин хидрохлорид)

10 mg 10 mg 909%
Витамин В2 7 mg 7 mg  500%

Витамин В9          (фолиева киселина)

200 µg 200 µg 100%
Биотин 150 µg 150 µg 300%

Витамин В12        (метилкобаламин)

50 µg  50 µg  2000%

Дикалциев фосфат, микрокристална целулоза, царевично нишесте, талк, хидроксипропил метил целулоза.

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, глутен, соя, сол, захар, пшеница, дрожди.

Хранителна добавка, 365 таблетки. 

*Хранителни референтни стойности, **Не се следи

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Подпомага нормалното състояние на нервната система и енегийния метаболизъм.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 таблетка дневно,за предпочитане  след хранене, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

 

 

 

Производител: Comfort Click Ltd, Великобритани