Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Сърдечно-съдова система - Червен ориз, 120 капсули

41,92 лв.
  • Марка: Nutricost
  • Кат. номер:73226 (447101) NC

Натурална подкрепа за здраво сърце

Подробно описание +

Червеният ориз, естествен източник на Монаколин К, допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, както и за нормалния метаболизъм на липидите в организма. Понижава нивата на холестерола и намалява натрупването на мазнини. Спомага за понижаване на кръвното налягане и кръвната захар. Има противовъзпалителен и укрепващ костите ефект.

Всяка дневна доза от 2 капсули Nutricost Red Yeast Rice, осигурява 1200 мг червен дрожден ферментирал ориз. Не съдържа глутен и ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Здравословни ползи на Red Yeast Rice Nutricost

  • Регулира нивата на холестерола и триглицеридите;
  • Подкрепя здравето на сърцето;
  • Поддържа нормалната функция на бъбреците;
  • Подобрява здравето на костите;
  • Редуцира риска от сърдечно-съдови заболявания;
  • Понижава кръвното налягане;
  • Намалява възпалението;
  • Подобрява метаболитния синдром.

Действие и характерни особености на червеният ориз

Червеният ориз с дрожди е част от традиционната китайска медицина повече от хиляда години. Днес той се предлага като здравословна храна и добавка по целия свят.

Червеният ориз се получава, когато плесен, наречена Monascus purpureus, колонизира и ферментира белият ориз. Това превръща ориза в тъмночервен и произвежда специално съединение, наречено монаколин К. То има документиран ефект за понижаване на LDL холестерола в кръвта, което може да допринесе за намаляване на риска от инфаркт или инсулт.

Червеният ориз понижава както холестерола, така и триглицеридите и измеримо намалява честотата на сърдечните пристъпи. При близо 5 пациенти, които вече са претърпели сърдечен удар, дългосрочният прием на червен ориз намалява смъртността с една трета и намалява вероятността от бъдещ сърдечен удар наполовина, от 000,10% на 5,5%.

Monascus purpureus произвежда няколко биоактивни съединения, които могат да бъдат полезни за нашето здраве. Най-важните от тях са монаколините и пигментите. Червеният ориз съдържа най-малко 13 монаколина и няколко пигмента.

Червеният ориз съдържа средно 73,4% нишесте, 0,8% фибри и 5,8% протеин по тегло.

HMG-CoA редуктазата е ензим, който превръща съединение, наречено HMG-CoA, в мевалонат. Това е основен градивен елемент за хиляди други молекули, включително холестерол. Monacolin K, подобно на ловастатин, се свързва с HMG-CoA редуктазата и предотвратява производството на холестерол.

Мевалонат също може да се превърне във важни съединения като коензим Q10, който е силен антиоксидант, открит в митохондриите, „машината“ за производство на енергия в клетката.

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Червен ориз
/monascus purpureus/
600 mg 1200 mg

Хипромелозна (целулозна) капсула, растителен магнезиев стеарат.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Хранителна добавка, 120 капсули.  

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, както и за нормалния метаболизъм на липидите в организма.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно с 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost, USA