Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Куркума екстракт + екстракт от черен пипер, 240 таблетки

86,00 лв.
  • Марка: Vitabay
  • Кат. номер:VB1467

Допринася за нормалното състояние на организма.

Подробно описание +

Куркумата като мощна супер-храна
Куркумата, която идва от растението Curcuma Longa, се среща в изобилие в Индия и страните от Югоизточна Азия. Изсушените корени, при смилане, се превръщат в жълт прах и се използват в в много кулинарни рецепти.
 
Куркумата е богата на куркуминоиди и активното вещество куркумин, което прави куркумата "функционална храна", което означава, че попада в категорията храни, които имат потенциално положителен ефект върху здравето, освен осигуряването на вкусни ястия.
 
Защо да приемаме куркумин?
Куркуминът, един от основните фитонутриенти в куркумата, е преди всичко ненадминат антиоксидант. Антиоксидантите са много мощни вещества, които отблъскват свободните радикали, водещи до оксидативен стрес и редица сериозни заболявания.
 
Куркуминът, в куркумата, също може да помогне за модулирането на провъзпалителните пътища. И, като помага за поддържането на здравословен възпалителен отговор, той помага на почти всяка част от тялото – от червата и ставите до мозъка – да върши работата си по-ефективно. Когато мислим за начина, по който куркуминът помага на настроението или дълголетието, основните механизми са антиоксидантни и възпалителни пътища.
 
Включването на висококачествен източник на куркумин във вашата рутина, може да доведе до забележими разлики в настроението, комфорта на ставите и мускулите, имунитета и здравето на червата.
 
 
Съставки: В 3 табл.: Дн. доза: NRV%
Куркума екстракт    
 

   /Curcuma longa/

1500 mg 1500 mg  
Осигуряващ, 95% куркуминоиди   1425 mg 1425 mg  
Калций 480 mg 480 mg 60%
Черен пипер екстракт(плод)    15 mg 15 mg  
oсигуряващ 95% пиперин     14.25 mg 14.25 mg
 
 
Хранителна добавка, 240 таблетки.  
 
Дозировка и приложение
 
Приложение: Допринася за нормалното състояние на организма.
 
Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 3 таблетки  дневно, с обилно количество вода или сок.
 
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!
 
Производител: Vitabay®, C.V. Холандия