Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Нервна система - Л-Тирозин 500 mg, 60 капсули

25,80 лв.
  • Марка: Vitabay
  • Кат. номер:VB1395

Засилва паметта и концентрацията

Подробно описание +

Ефекти от приема на L-тирозин

  • Засилва паметта и концентрацията – Тирозинът е изключително полезен за оптимизиране на мозъчната дейност, която с течение на годините естествено намалява. Известно е, че аминокиселината подобрява когнитивните способности, подпомагайки фокуса, концентрацията и паметта и стимулирайки притока на кръв до мозъка. Тя насърчава производството на неврони и ги защитава от разпадане, предпазвайки организма от развитие на невродегенеративни заболявания. Л-тирозинът синтезира протеини и химични вещества в мозъка, които произвеждат хормоните допамин, епинефрин и норепинефрин. Така минимизира шансовете за отключване на неврологични нарушения, нарушено внимание и концентрация или загуба на памет.
  • Помага за справянето със стресовите ситуации – Тирозинът е прекурсор на хормоните адреналин и норадреналин, наричани още „хормони на стреса“. Те се активират при наличие на стресова ситуация, напрежение или страх. Тези хормони предават нервните импулси в централната нервната система, подпомагайки овладяването на тревожността. По този начин се подобрява отговора на организма при състояние на страх. Кръвното налягане се повишава, а сърцето започва да бие по-бързо. Така се доставя по-голямо количество кръв и кислород до мозъка.
  • Намалява симптомите на депресия и подобрява настроението – Л-тирозин участва в регулацията на хормони, свързани с емоционалното състояние, като допамин и норепинефрин. Те поддържат доброто настроение и повишават жизнения тонус. При недостиг на тези хормони, се отключват психични разстройства, неврологични нарушения, емоционално напрежение и тревожност. Смята се, че тирозинът минимизира депресивните периоди. Аминокиселината предизвиква чувство на удовлетворение и радост, поддържайки доброто настроение. Освен това, L-тирозинът повишава качеството и продължителността на съня, улеснявайки заспиването и стимулирайки продукцията на мелатонин (хормон, осигуряващ пълноценен сън).
  • Повишава физическите показатели – Тирозинът оказва позитивно влияние върху физическата форма на организма. Аминокиселината подобрява  издръжливостта, при трениращи хора, противодейства на умората и спомага за по-бързото възстановяване на тялото след упражнен тежък физически труд. Освен това, ускорява изгарянето на мазнини, способствайки отслабването.
  • Балансира нивата на щитовидните хормони – Смята се, че аминокиселината повишава щитовидните хормони, при установен дефицит, тъй като тирозинът участва в продукцията на трийодтиронин (T3) и тироксин (Т4), които са главни хормони на щитовидната жлеза участващи в редица процеси като терморегулация, сън, сърдечна дейност, промяна в настроението. Тези хормони влияят върху общия метаболизъм на организма. Недостигът им може да доведе до редица здравословни проблеми, изсушаване на кожата, покачване на теглото, проблеми c паметта и концентрацията и умора.


Описание и основни свойства на L-тирозин

L-тирозинът е аминокиселина, която взима участие в множество процеси в тялото, играеща ролята на прекурсор. Той участва в синтеза и в производство на съединенията тироксин, трийодтиронин, адреналин, норадреналин и допамин, които са свързани с управлението на централната и периферна нервна система, когнитивните и познавателни функции, метаболизма, ендокринната функция и настроението. Аминокиселината елиминира сънливостта и умората, подпомага овладяването на стреса, успокоява ума. Препоръчва се при силна емоционалност, раздразнителност и тревожност, както и при депресивни състояния.

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Л-Тирозин   
  (74% растителен)
500 mg 500 mg

Желатин (растителен), антислепващ агент микрокристална целулоза (растителна), антислепващ агент силициев диоксид (растителен), антислепващ агент магнезиев силикат (растителен).

Не съдържа: лактоза, глутен, захар и желатин. 

Хранителна добавка, 60 капсули.  

 

Дозировка и приложение

 

Приложение: Допринася за нормалното състояние на нервната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна  доза за дневен  прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно с обилно количество вода или сок.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от директна слънчева светлина, на недостъпно за деца място!

Годност и партида: маркирани на опаковката.

 

Производител

 

Производител: Vitabay, Avenue Ceramique 223 , 6221 KX Maastricht, Нидерландия