Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Имунитет - Липозомен Витамин С - спрей-гел за уста с вкус на манго, 50 ml Nordaid

  • Марка: Nordaid
  • Кат. номер:010423 NRD
Антиоксидант, с висока степене на усвояване
Подробно описание +

Липозомен Витамин С / спрей-гел за уста / 50 ml

Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Витамин С или аскорбинова киселина принадлежи към групата на водоразтворимите витамини. Това означава, че за да бъде усвоен от тялото, се разтваря във вода и така се доставя до тъканите. Не се съхранява в организма и трябва да се приема ежедневно чрез храна или добавки. Той е жизненоважен в процеса на оздравяване на тялото и за защитата на клетките срещу ефектите на свободните радикали. Също така играе роля в контролирането на инфекциите и заздравяването на рани. Необходим е и за производството на колаген.

Липозомният Витамин С на Nordaid е хранителна добавка под формата на спрей-гел за уста, с капсулиран в липозоми витамин С, който се усвоява в най- висока степен от организма.


Ползите от липозомния спрей-гел за уста с витамин С:

•           Поддържа нормалния енергиен метаболизъм

•           Притежава силно имуномодулиращо действие

•           Осигурява антиоксидантна защита на клетките

•           Насърчава образуването на колаген и подпомага възстановяването на тъканите

•           Съдейства за правилно усвояване на желязото


Ежедневното консумиране на достатъчно количество витамин C e абсолютно необходимо, за поддържане на силна имунна система.

Като един от най- мощните антиоксиданти, витамин С неутрализира свободните радикали в тялото и предпазва тъканите от оксидативен стрес.

Като основен фактор в синтеза на колаген допринася за образуването на съединителна тъкан, която поддържа стените на артериите, кожата, костите и зъбите и помага за регенерирането на клетките.

Червата имат ограничена способност да абсорбират витамин С. Освен това усвояването му протича по един и същ начин, без значение от източника на получаване на витамина - храна или добавки.

Липозомният витамин C на Nordaid се отличава с по- добри нива на асимилация от конвенционалните орални добавки, защото е с висока бионаличност и абсорбцията му започва още в устата. Молекулите на витамин С се транспортират директно в кръвния поток и се доставят по предназначение в клетките.  Този процес е ефективен и бързо осигурява адекватни нива на витамин C в тялото.

Значително подобрената бионаличност предоставя и по- дълготраен ефект.  Затова и спрей-гелът на Nordaid с липозомен витамин С е отлично средство за целенасочена подкрепа на имунната система. Лесен за употреба, с приятен вкус на манго, спрей-гелът не съдържа захар и е подходящ за веган и вегетариански режим на хранене.

 

Съставки:В 1 впръскване:Дн. доза:NRV*%
Витамин С333.33 mg1000 mg416.7%Пречистена вода, натриев L-аскорбат, лецитин, стевиол гликозиди, глицерол, L-аскорбинова киселина, ксантанова гума, аромат на манго, калиев сорбат, алфа-токоферол.

Подходящо за вегани.   

Не съдържа: Захар, Глутен, Лактоза.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Разклатете добре преди употреба.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта : За възрастни над 18 г.: От 1 до 3 впръсквания дневно, директно под езика., или добавете към вода или сок. За най-добри резултати приемайте на празен стомах, 30 минути преди хранене.*разклатете добре преди употреба.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител:  Nordaid Ltd.,  Естония