Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Кости, зъби и имунна защита - Витамин D3 400 IU, спрей за уста, 30 ml / 200 впръсквания Nordaid

  • Марка: Nordaid
  • Кат. номер:010270 NRD
Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите
Подробно описание +

Витамин D3 400 IU

Подпомага развитието на костите, зъбите, мускулите и здравата имунна функция

Витамин D е основно хранително вещество, което играе важна роля за поддържане на цялостното здраве, но е особено съществен за правилния растеж и развитие на децата. Той не само съдейства за усвояването на калций от хранителни източници в тялото, но също така подпомага мускулната контракция и комуникацията на нервните клетки, както и изграждането на здрави венци и зъби, и силна имунна система. Когато бебетата и подрастващите деца не получават достатъчно витамин D, потенциално могат да развият рахит, омекване и отслабване на костите.

 

Nordaid орален спрей съдържа витамин D3 (холекалциферол), от естествен източник – ланолин, разтворен в кокосово масло от средноверижни триглицериди (MCT). Лесен за употреба,  спреят се усвоява бързо. Всяко впръскване доставя от 400 iu (10 μg) витамин D3 -  ежедневна доза подходяща за бебета, деца и възрастни. Хранителната добавка е с високо качество, не съдържа захар, глутен, лактоза и може да допринесе за:

•           Оптимално абсорбиране на калция и правилно регулиране на фосфора

•           Насърчаване растежа и развитието на здрава скелетна структура и опорно-двигателен апарат

•           Подпомагане имунната система срещу вирусни и бактериални инфекции

•           Оказване на подкрепа за когнитивното и физическо развитие

•           Поддържане на мускулната функция, здравето на мозъка и нервната система

 

D3 е естествената форма на витамин D произведен от тялото от слънчева светлина. Без витамин D3 организмът не е в състояние да абсорбира калций и фосфор. Тези два минерала са в основата на минералния метаболизъм на костите, отговарят за по- добра костна плътност, за по- здрави зъби и скелетна система.

Витамин D действа като хормон в тялото, който регулира клетъчната функция и помага за изграждането на имунитет и устойчивост. В дългосрочен план витамин D3 е ключов в профилактиката на множество хронични заболявания. Поддържането на оптимални нива в организма намалява риска от развитие на алергии, диабет, някои видове рак, депресия и други.

Допълнителният прием е особено подходящ през есенните и зимните месеци, когато слънцето е по- слабо и възможностите за излагане на достатъчно слънчева светлина са по- ограничени.

Nordaid спрей за уста в комбинация от средноверижни триглицериди (MCT) и холекалциферол (витамин D3) е с изключително висока бионаличност. Усвоява се бързо. Подходящ е за вегани. Една опаковка е достатъчна за 200 впръсквания.

Съставки: В 1 впръскване: Дн. доза: NRV*%

Витамин D3       

400 IU/10 µg 800 IU/20 µg  400%Пречистена вода, стевиол гликозиди, лимонов сок, акациева гума, холекалциферол (витамин D3), калиев сорбат, слънчогледов лецитин, етерично масло от сладък портокал.MCT масло от кокосово масло, холекалциферол (витамин D3).

Подходящо за вегетарианци.

Не съдържа: Глутен, лактоза.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите и за нормалната абсорбция на калция и на фосфора.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Разклатете добре преди употреба.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта :

За бебета и деца: По 1 впръскване дневно, под езика.

За възрастни над 18 г.: По 1-2 впръсквания дневно.

Съхранение: На стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител:  Nordaid Ltd.,  Естония