Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Алое Вера (сок), 1 L EkaMedica

  • Марка: Ekamedica
  • Кат. номер:671020 EK
Съдържа 100% сок от листата на алое вера
Подробно описание +

Aloes

Алое Вера сок

Хранителна добавка, 1 литър

 

671020 ALOES 1 L представлява хранителна добавка в течна форма, произведена чрез водна екстракция от 100% сок от пулпата на специално подбрани листа от алое, които се състоят от 99% вода. Продуктът е пастьоризиран. Сокът е прозрачен и има характерен, освежаващ, но изразителен и леко тръпчив вкус. Алоето има благоприятен ефект върху кожата, действа добре и при умствена умора. Подпомага значително метаболизма на глюкозата и храносмилателната система, с което стимулира пречистването на тялото от токсини. Сокът от алое намалява образуването на плаки в артериите и защитава сърцето, разширява капилярите и подобрява състоянието на артериалните стени, а витамин С в растението спомага за ефективно понижаване на стойностите на артериалното кръвно налягане. Продуктът стимулира клетъчния и хуморален имунитет, подсилва организма и спомага за предпазването му от развитие на редица заболявания. Освен това намалява възпалителните процеси и подпомага детоксикацията.Ползи от сок от листа на алое:

  • Стимулира усвояването на глюкозата;
  • Подобрява цялостния метаболизъм;
  • Подпомага дейността на храносмилателната система;
  • Има положителен ефект върху имунната система;
  • Влияе положително върху състоянието на кожата;
  • Притежава положителен ефект върху тялото по време на менструация;
  • Подпомага детоксикацията на тялото;
  • Осигурява защита на клетките от оксидативен стрес.

Специфичните характеристики и свойства на ключовата съставка – алое:

Алое (Aloe) е род многогодишни тревисти, рядко дървовидни, тропически и субтропически растения от семейство Асфоделови. Произхожда от тропическа и южна Африка, Мадагаскар, Йордания, Арабския полуостров и различни острови в Индийския океан. То има дълги, дебели листа, които съдържат прозрачен гел, състоящ се от 99% вода.

Алоето има широко приложение в народната медицина, козметичната, фармацевтичната и хранителната промишленост. Някои видове са декоративни. Според клиничните тестове алоето съдържа около 75 активни вещества под формата на витамини, минерали, ензими, киселини и други фитосъединения, включително: витамини А, С, Е, В12, фолиева киселина, холин, калций, хром, мед, селен, магнезий, манган, калий, цинк, гликопротеини и захари, мастни киселини, есенциални аминокиселини, сапонини.

Алоето има мощен антиоксидантен ефект и неутрализира свободните радикали, действа противовъзпалително, има антисептични, антибактериални и аналгетични свойства, действа детоксикиращо. Намира широко приложение в лечението на изгаряния, порязвания, ухапвания от насекоми, заличаването на белези и различни кожни несъвършенства. Алоето прави кожата по–устойчива към увреждане, причинено от UV-радиация, редуцира производството и освобождаването на имуносупресивни цитокини и понижава кожната хиперсензитивност.

Приемът на сок от алое спомага за подобряване на нивото на кръвната глюкоза. Това е така, защото сокът от алое съдържа хром, магнезий, цинк и манган - всичко това подобрява ефективността на инсулина. Сокът е много хидратиращ и освежаващ. Ензимите и противовъзпалителните свойства на сока на алое успокояват и овлажняват скалпа. Алкалната характеристика на алоето балансира рН на косата, а витамините и минералите в сока я укрепват.

 

Съставки:В 25 ml:Дн. доза:
Алое вера сок 24.95 ml49.9 ml


Сок от листа на алое /Aloes barbadensis miller/ 99,8% - получен чрез водна екстракция, лимонена киселина.                                

Без добавена захар - съдържа естествено срещащи се захари.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на храносмилателната и имунната система.

Забележка: Разклатете преди употреба. Да не се използва от деца, бременни и кърмещи жени. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 25 мл 1-2 пъти дневно, половин час преди хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне да се съхранява в хладилник. Консумирайте до 21 дни след отваряне.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EkaMedica, Полша.