Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Антиоксидант - Хуминова киселина, 500 ml Mattisson Healthstyle

  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT1916
Допринася за нормалното усвояване на хранителни вещества от организма 
102,65 лв. 87,25 лв.
Подробно описание +

Vegan Humuszuur - 500 ml

Веган хуминова киселина - 500 мл

 

Веган хуминовата киселина Mattisson съдържа не по-малко от 260 mg хуминова киселина и 60 mg свързана фулвова киселина на 10 ml. Хуминовите киселини (хумати) са биологични съединения с естествен произход. Срещат се навсякъде в природата като продукт на разпадане на органични вещества. Всеки човек получава хуминова киселина чрез храни, като месо от тревопасни животни, кафе, чай, определени видове бира и кори от хляб. Солите на хуминовите киселини трудно се разграждат във водна среда и запазват първоначалната си структура.

Именно тези киселини присъстват в хумусния слой на земята Поради използването на торове, пестициди и изтощаването на земеделската земя, хумусният слой постепенно се извлича от почвата и поглъщаме все по-малко хуминова киселина по естествен път.

 

Характеристики на хуминовата киселина

Хуминовата киселина е свързана с минерали и метали и това я различава от фулвиновата киселина. Колкото по-тъмен е цветът на хуминовата киселина, толкова повече минерали са свързани с нея. Следователно цветът показва богатството на хуминовата киселина. Минералите са от съществено значение за почти всеки аспект от човешкото здраве. Тялото се нуждае от минерали за процеси, като развитие на костите, здравето на сърцето, очите, храносмилането и дори психичното състояние. Повечето растения не могат да растат без хуминова киселина, а при хората и животните, хуминовите вещества подкрепят действията на витамините и минералите за извършване на важни химични реакции в организма.

 

Използване на хуминовата киселина при здравословни проблеми

• Хуминовата киселина е антиоксидант с антивирусна и антибактериална активност. Облекчава възпалителни процеси. Подкрепя работата на имунната система;

• Може да се използва като ентеросорбент при натравяне и за лечение на стомашно-чревни заболявания. Ефектът е по-силен, в сравнение с обичайните сорбенти, например активен въглен, тъй като хуминовата киселина е комплексообразовател, способен да привлича други вещества към себе си, а не само механичен сорбент. С нейна помощ могат да бъдат елиминирани осезаемата вреда и дискомфорт от стомашно-чревни проблеми;

• Помага за премахване на вредите от токсични вещества като тежки метали. Участва в метаболизма на черния дроб и неутрализира натрупаните отрови, като предотвратява участието им в химични реакции;

• Има антистресово действие. Регулира производството на надбъбречните хормони адреналин и норадреналин, чието повишено ниво в кръвта уврежда психо-емоционалното състояние на човека и предизвиква чувство на тревожност. Хуминовите препарати блокират излишните хормони, като им пречат да достигнат до нервните рецептори.

Съставки:В 10 ml:Дн. доза:

Хуминови вещества
От които 

500 mg500mg

Хуминова киселина
От които

260 mg260 mg

Свързана фулвова киселина

 60 mg

 60 mg


Деминерализирана вода 95%, 5% хумусни вещества (от които >54% хуминова киселина, 12% свързана фулвинова киселина, хумин)

Приложение: Допринася за нормалното усвояване на хранителни вещества от организма.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.:  По 10 ml (1 супена лъжица) веднъж дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия