Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Анемия - Липозомно Желязо, 250 ml Mattisson Healthstyle

  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT2260
Насърчава образуването на червени кръвни клетки и хемоглобин
55,60 лв. 47,26 лв.
Подробно описание +

Aquasome liposomaal ijzer 20 mg citrussmaak

Липозомно желязо 20 mg цитрусов вкус

 

Липозомното желязо на Mattisson има висока бионаличност поради капсулирането на активната съставка във форма, която я предпазва от стомашните сокове и чернодробните ензими. Желязото е минерал с много функции в тялото. В най-голям процент, то се съдържа в хемоглобина и миоглобина. Много малки количества от него се откриват в някои ензими. Несвързаното желязо в организма се складира под формата на феритин и хемосидерин. Недостигът му води до анемия и намаляване на способността на кръвта да пренася кислород към тъканите.

Желязото допринася за нормалната когнитивна функция, за енергийния метаболизъм, за образуването на червени кръвни клетки и хемоглобин, за правилното функциониране на имунната система и намаляване на умората. Продуктът Липозомно желязо с цитрусов вкус на Mattisson съдържа още антиоксидант (L-аскорбинова киселина), витамин Е (DL-алфа-токоферил ацетат) и стевиогликозиди като подсладител.

 

Защо липозомното желязо е по-ефективно

Липозомите са малки сфери с фосфолипидна обвивка, които транспортират полезното вещество (желязото) в тялото. Това е идеалният контейнер за доставяне на минерала в кръвта. Липозомната форма се отличава с висока степен на асимилация поради сходството с химичния състав на естествените клетъчни мембрани. Фосфолипидите предпазват веществото вътре от увреждането на стомашната киселина и чернодробните ензими и осигуряват висока бионаличност. Веществата в липозомна форма се усвояват по-добре от тялото, тъй който лесно навлиза в кръвния поток и минават бързо през храносмилателната система, лимфата и кръвоносните съдове.

 

Защо тялото се нуждае от желязо

Желязото участва в клетъчното дишане. То е неразделна част от хемоглобина, който пренася кислорода в тялото. Отговаря за процеса на хематопоеза. Подпомага имунната система. Участва в метаболизма. Отговаря за производството на ДНК. Най-голяма нужда от допълнителен прием на желязо имат бременните жени, вегетарианците, хората, които се възстановяват след операция, жените в менопауза и страдащите от стомашно-чревни проблеми.

 

Липозомното желязо допринася за:

• повишени нива на хемоглобин и феритин;

• нормализиране на процеса на хемопоеза (образуване на червени кръвни клетки);

• намаляване на риска от развитие на анемия;

• укрепване на имунната система: Липозомното органично желязо засилва устойчивостта на организма към вирусни инфекции, осигурява бързо възстановяване след продължително боледуване, нараняване и стрес.

• подобряване на работоспособността: Повишава физическата и умствена активност, издръжливостта и общия тонус. Незаменима добавка към ANTI-AGE храненето и физическата активност;

• подкрепа на функциите на мозъчната дейност;

• стимулиране на изгарянето на излишните мазнини;

• подобряване на състоянието на кожата, укрепване на зъбите, косата и ноктите.


Съставки:

в ½ ч.л. / 2.5 ml:

Дн. доза:

NRV*%

Желязо

10 mg10 mg 71.42%Вода, глицерол, слънчогледов лецитин, железен сулфат, л-аскорбина киселина, сукроза, витамин Е (DL алфа токоферил ацетат), стевиол гликозиди.

Приложение: Допринася за нормалното кръвообразуване.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2.5 ml веднъж дневно, директно или разтворени във вода или сок.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!  След отваряне съхранявайте в хладилник. Да се използва до 2 месеца след отваряне.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия