Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Колаген (тип 1) с калций, магнезий, МСМ, витамин C и хиалуронова киселина - Runder Collagen Peptan, 180 капсули Mattisson Healthstyle

55,60 лв.
  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT3001
Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите, ставите и съединителната тъкан
Подробно описание +

Runder Collageen Blend Peptan® Type I - 180 capsules

Говежди колаген смес Peptan® тип 1 - 180 капсули

 

Колагеновата смес Peptan® тип 1 на Mattisson се добива от кожата на свободно пасящи говеда. Peptan® е световна марка колагенови пептиди. Поради своята хидролизирана форма, Peptan® гарантира висока чистота и много висока бионаличност. Ефективността на Peptan® е доказана от няколко научни изследвания. Колагенът тип 1 е един от ключовите компоненти на костите, сухожилията, връзките, кожата и зъбите. Смята се, че този протеин намалява тревожността, подобрява настроението, помага за контролиране на теглото и нормализира функцията на червата.

В състава на капсулите на Mattisson са включени още калциев цитрат, органична сяра МСМ, витамин С, магнезиев цитрат и хиалуронова киселина. Витамин С допринася за образуването на колаген за нормалната функция на костите и хрущялите. Калцият помага за поддържането на здрави кости, а магнезият е важен за нормалната мускулна функция. Органичната сяра MСM е от съществено значение за производството на колаген и кератин. Колагенът осигурява подвижност и еластичност на ставите и присъства в хрущялите, сухожилията, ставните връзки, костите и кожата. Кератинът е от съществено значение за здрави кожа, коса и нокти. Сярата е компонент на няколко имунни антитела, хормони и ензими.

 

Полезни ефекти от приема на колаген

 

• Подобрява здравето на кожата

Колагеновите влакна могат да се считат за „скелета“ на човешката кожа. Нейната еластичност, твърдост и здравина зависят от тях. Този протеин прави кожата да изглежда по-гладка, стегната и хидратирана. Колагенът допринася за естествената регенерация на тъканите при увреждане.

 

• Облекчава болките в ставите

Колагенът предпазва хрущялната тъкан от разрушаване. При забавяне на производството му с възрастта, състоянието на ставите започва да се влошава и се увеличава рискът от развитие на остеоартрит. Колагенът може да намали проявите на това заболяване, да намали възпалението и да облекчи болката.

 

• Укрепва костите

Колагенът повишава здравината на костите, предпазва ги от разрушаване и намалява риска от остеопороза.

 

• Ускорява мускулния растеж

Около 10% от цялата мускулна тъкан се състои от този протеин. Колагенът насърчава производството на мускулни протеини и повишава ефективността при физическо натоварване.

 

• Предпазва сърцето

Колагенът помага за предотвратяване на сърдечни заболявания, тъй като образува стените на артериите, които пренасят кръвта от сърцето към органите.

 

• Увеличава здравината на ноктите

Колагенът укрепва ноктите, предпазва ги от чупене и стимулира растежа им.


Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:

NRV*%

Колаген тип II Peptan®
(говежди)

458.11 mg

4123 mg **

Калций (цитрат) 

20.11 mg 181 mg 23%

Хиалуронова киселина 

0.11 mg > 1 mg **

Магнезий (цитрат)

10.77 mg 97 mg 26%

МСМ
метил сулфонил метан)

70 mg 630 mg **

Витамин С
(аскорбинова киселина)

 2.22 mg20 mg 25%


Колаген тип 2, калций цитрат магнезиев цитрат, мсм, аскорбинова киселина, хиалуронова киселина, растителна капсула (хидрокси пропил метил целулоза).

Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите, ставите и съединителната тъкан.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1-3 капсули 3 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия