Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Мозъчна и нервна функция - Магнезий (таурат) + витамин В6, 60 капсули Mattisson Healthstyle

43,86 лв.
 • Марка: Mattisson Healthstyle
 • Кат. номер:MT2321
Поддържа нивата на енергия, облекчава умората, допринася за нормалната функция на мозъка и нервната система
Подробно описание +

МАГНЕЗИЕВ ТАУРАТ С ВИТАМИН B6, 60 таблетки

Балансирана нервна система и здрава сърдечно-съдовата система

Подходящ за вегани


Магнезиевият таурат на Mattisson е хранителна добавка, съдържаща магнезий, таурин и витамин B6. Добавеният магнезиев таурат е бионалична и органично свързана форма на магнезий. В резултат на това се абсорбира по-добре от тялото. В допълнение с витамин В6 гарантира, че магнезият се абсорбира по-добре. Също така съдържа таурин, който улеснява преминаването на магнезия през кръвно-мозъчната бариера. Впоследствие абсорбцията в мозъчната тъкан на магнезиевия таурат също е по-добра от тази на други магнезиеви форми.

Магнезият е минерал, който е важен за много системи в човешкото тяло, включително мускулно-скелетната, нервната и сърдечно-съдовата система. Той е необходим за много процеси в тялото като производството на енергия, синтеза на протеини и поддържането на костите и зъбите. Също така има важна роля за правилното функциониране на нервната система.

Дефицитът на магнезий може да доведе до редица здравословни проблеми - мускулни крампи, тревожност и високо кръвно налягане.

Магнезият е четвъртият най-изобилен и основен минерал в човешкото тяло. Той участва в стотици метаболитни реакции, които са жизненоважни за човешкото здраве, включително производство на енергия, регулиране на кръвното налягане, предаване на невронни сигнали и свиване на мускулите. Поддържайте нормални сърдечно-съдови, мускулни, нервни, костни и клетъчни функции. А тауринът е аминокиселина, която е жизненоважна за мозъка и тялото. И двете вещества стабилизират клетъчната мембрана и имат седативен ефект и инхибират възбудимостта на нервните клетки в централната нервна система. Следователно, когато тези две вещества се комбинират и реагират напълно, се образува нов комплекс - магнезиев тауран. Този нов комплекс перфектно съчетава предимствата на магнезия и таурина, които имат големи ползи за здравето за засилване на когнитивните функции и предотвратяване на заболявания като сърдечно-съдова мигрена и депресия.


Ползи за здравето от приема на магнезиев тауран

 • Особено полезен за профилактика на сърдечно-съдови заболявания - магнезият захранва сърцето, предпазва сърдечната помпа, предотвратява сърдечни удари и осигурява еластичност на сърцето и кръвоносните съдове
 • Спомага за предотвратяване на мигрена
 • Помага за подобряване на общата познавателна функция и памет - с увеличаване на съдържанието му ежедневието се засилва растежът на мозъчните клетки, включително тази част от него, която отговаря за паметта и продължителността на живота на невроните
 • Подобрява чувствителността към инсулин и да намаля до минимум риска от микросъдови и макроваскуларни усложнения на диабета
 • И магнезият, и тауринът имат седативен ефект и инхибират възбудимостта на нервните клетки в централната нервна система
 • Може да се използва за облекчаване на симптоми като скованост / спазъм, амиотрофична странична склероза и фибромиалгия
 • Помага за подобряване на безсънието и генерализираната тревожност
 • Може да се използва за лечение на дефицит на магнезий

Ползи от приема на витамин B6

Витамин B6 или пиридоксин е водноразтворим витамин, който не се съхранява в организма и се изхвърля след приемането му. Поради тази причина е необходимо да се доставя допълнително и ежедневно, чрез различни храни или добавки, за здравето на нашият организъм.

 • Превръща храната в енергия
 • Подпомага добрата функция на мозъка
 • Помага за здравето на сърцето
 • Контролира определени състояния, при които има наличие на гърчове – епилепсия, особено при новородени
 • Контролира сутрешното гадене при жени в началото на бремеността
 • Поддържа и се грижи за здравата имунна система

Комбинацията от Магнезиев Таурат и Витамин В6 е особено нужна на хора, подложени на високо физическо и психическо натоварване. Те способстват за здравето на нервната система, като допринасят за психическата устойчивост и ясен ум, поддържат добри енергийни нива и намаляват умората, като подобряват настроението.

Важно!

Здравословният начин на живот е важен, както и разнообразната балансирана диета, за която хранителните добавки не са заместител.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:NRV%
Магнезиев таурат750 mg3000 mg**
     Осигуряващ елементарен магнезий60 mg240 mg64%
     Осигуряващ L-таурин690 mg690 mg**
Витамин В6

   (пиридоксал 5-фосфат)

840 µg3.36 mg240%


Магнезиев таурат, пиридоксал 5 фосфат (витамин В6), хидроксипропил метил целулоза (капсула).

Съдържа: Риба.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула 1-4 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия