Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Мозъчна и сърдечна функция - Омега-3 (от водорасли), 60 V капсули Mattisson Healthstyle

  • Марка: Mattisson Healthstyle
  • Кат. номер:MT1476
Допринася за подобряване на мозъчната дейност, насърчава здравето на сърцето и очите
49,73 лв. 42,27 лв.
Подробно описание +

ВЕГАН ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ ВОДОРАСЛИ DHA 260mg, 60 капсули

За добро зрение и добре поддържана мозъчна функция

Водораслите са микроскопични растения, намират се на дъното на хранителната верига и са основният източник на омега-3 мастната киселина DHA. Водораслите сами произвеждат Омега 3 мастни киселини и са храна за мазни видове риби като херинга и сардини, които следователно са богати на Омега 3.

Веганското масло от водорасли на Mattisson е добавка на Омега 3 от устойчиво отглеждани водорасли. Процесът на ферментация на водораслите протича в затворена чиста среда. Следователно маслото от водорасли не е замърсено.

Този вид омега-3 масло от водорасли е и една от причините месото на рибата да е толкова полезно – защото морските риби се хранят с тези микроводорасли. Те са един от най-добрите растителни източници на мастни киселини.

Маслото от водорасли не е взаимозамеяемо с рибеното масло. Двете масла за различни и съдържат различни съставки. Маслото от водорасли не съдържа никакъв холестерол, нито токсични вещества, каквито биха могли да се срещат в рибата, например живак. Това масло няма неприятен мирис и вкус, не оставя лош дъх след консумация и освен това се понася изключително добре от храносмилателния тракт.


Ползи от приема на масло от водорасло Омега 3

  • Поддържа здравето на сърцето - понижава кръвното налягане и подобрява функцията на кръвоносните съдове, което може да намали риска от инфаркт или инсулт. Също намалява нивата на триглицеридите
  • Може да намали депресията - хората, които консумират повече омега-3 от масло от водорасли имат по-ниски нива на депресия и тревожност
  • Полза за здравето на очите - ако изпитвате сухота в очите или умора в очите, приемането масло от водорасли може да намали симптомите ви, като намали скоростта, с която се изпаряват сълзите
  • Подобрява здравето на мозъка - този ефект е за всички възрасти. Получаването на достатъчно омега-3 по време на бременност е от съществено значение за развитието на бебето в утробата. Проучванията показват, че наличието на достатъчно омега-3 по време на бременност може да повиши нивото на интелигентност на детето, да позволи на детето да има по-добри социални умения и дори да намали риска от ADHD, аутизъм и церебрална парализа
  • Идеален за хора с растителен начин на живот

Омега-3 мастни киселини са жизненоважен компонент за всяка клетка на човешкия организъм. Наричат се есенциални мастни киселини, защото организмът не може сам да ги произведе и трябва да ги набави с храната.

Омега-3( DHA и EPA) извлечени от водорасли имат многобройни ползи за здравето. Особено значение маслото от водорасли има за правилните ендокринни, невронни и репродуктивни функции на тялото.

Подходящо за вегани.

Важно!

Това е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчваната доза. Хранителната добавка не трябва да замества разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:NRV*%
Oмега-3650 mg1300 mg**
    DHA260 mg520 mg**
EPA4 mg8 mg**


Омега-3 (от водорасли Schizochyrium sp.) масло от водорасли, миксирани токофероли,. Розмарин екстракт, растителна капсула (модифицирано царевично нишесте, глицерол, карагенан).

Съдържа: Соя.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на сърдечно-съдовата, ендокринната система и мозъчната дейност.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула 1-2  пъти дневно, за предпочитане по време на хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!  

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия