Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Леща - семена за кълнове Био, 50 g Dary Natury

3,21 лв.
  • Марка: Dary Natury
  • Кат. номер:527230 DN
Семена от леща за кълнове против вирусни заболявания и укрепване на защитните функции на организма
Подробно описание +

Soczewica Nasion ana kielki EKO

Леща, семена за кълнове, БИО

 

EKO nasiona na kiełki Soczewica представлява еко семена от леща за покълване. Кълновете от леща са част от здравословната диета от хиляди години. Те съдържат много желязо, магнезий, мед, цинк, фосфор, калций и са източник на витамини А, В, С, Е. Лесно усвоими, укрепват организма. Кълновете от леща влияят положително на състоянието на зъбите. Кълновете съдържат концентрирани количества витамини, минерали, протеини, ензими и много други ценни вещества. Всички съставки се усвояват лесно от организма. В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг абсорбиращ вода материал. Върху марлята се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Поддържайте  марлята винаги мокра. Поставете семената на топло и за предпочитане тъмно място. В зависимост от вида на покълващото растение, кълновете се появяват след 2-4 дни.


Ползи от кълнове от леща:

  • Укрепване на имунитета. Кълновете играят важна роля в повишаването на защитните сили на организма и повишаването на жизнеността, поради съдържанието на много витамини и минерали.
  • Профилактика на заболявания на сърдечно-съдовата система. Продуктът е изключително полезен за сърцето и кръвоносните съдове, намалява нивото на лошия холестерол, нормализира кръвното налягане, укрепва кръвоносните съдове и ги прави по-еластични.
  • Предотвратяване на анемия. Кълновете имат положителен ефект върху процесите на кръвообразуване, особено полезни са при анемия поради високото съдържание на желязо.
  • Полезни за храносмилателния тракт. Кълновете от леща съдържат фибри, които ускоряват метаболизма, в резултат на което полезните вещества се усвояват по-добре, а вредните се елиминират по-бързо.
  • Профилактика на диабета. Продуктът е в състояние да регулира нивата на кръвната захар, поради което се препоръчва за употреба от диабетици.
  • Антиоксидантно действие. Кълновете съдържат мощни антиоксиданти - вещества, които се борят с повишеното ниво на свободни радикали в тялото.
  • Благоприятен ефект върху плода. Бременните жени се съветват да ядат кълнове от леща, тъй като те могат да имат цялостен благоприятен ефект върху плода.
  • Укрепване на здравето на жените. Кълновете играят важна роля за здравето на жените, те помагат за облекчаване на неприятните симптоми на менопаузата, както физиологични, така и психологически.
  • Диуретичен ефект. Продуктът помага за отстраняване на излишната течност от тялото, което е отлична профилактика на подуване, инфекции на пикочно-половата система и уролитиаза.
  • Подобряване състоянието на кожата. При редовна употреба на кълнове, кожата се стяга, става по-еластична.
  • Благоприятен ефект върху нервната система и мозъчната дейност. Продуктът е богат на аминокиселина, наречена триптофан, известна като хормона на радостта - помага за поддържане на добро настроение и дори за борба с депресията.
  • Укрепване на костната тъкан. Кълновете допринасят за укрепването на костната тъкан, както и за нейното развитие.


Специфичните характеристики и свойства на ключовата съставка – кълнове от леща:

Лещата (Lens culinaris) е вид едногодишно растение от семейство Бобови (Fabaceae). Тя се отглежда за семената ѝ, които се използват за храна. Родното място на културата е Южна Европа и Западна Азия. Лещата се отглежда в тези региони от древни времена. Споменава се дори в Стария завет. Кълновете от леща се считат за диетичен продукт, имат ниско съдържание на калории, богати са на протеини и диетични фибри, които ускоряват метаболизма. Освен това кълновете съдържат богата група витамини и минерали. Също така е важно да се отбележи, че кълновете от леща съдържат повече от 20 аминокиселини, включително незаменими. В допълнение, кълновете съдържат специален флавоноид, проантоцианидин, мощен антиоксидант. Активността му е по-висока от други силни антиоксиданти - токоферол и селен, почти 50 пъти. Също така лещата съдържа такъв важен компонент като изофлавон, който е много ефективен в борбата срещу рака на гърдата и най-важното е, че този компонент не се разрушава дори по време на топлинна обработка.

Съставки: семена от леща* 100%

*продукт от биологично земеделие

Препоръки за употреба: В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг водопоглъщащ материал. Върху марля се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Добавете вода, така че марлята да е винаги мокра. Поставете семената на топло и за предпочитане тъмно място. В зависимост от растителния вид кълновете се появяват след 2-4 дни. За груби семена, например грах, соя, нахут и др., или семена с черупки, например тиквени, слънчогледови, кълнове, нарязани преди консумация, а фините семена се използват цели.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Dary Natury, Полша.