Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Грах - семена за кълнове Био, 50 g Dary Natury

3,25 лв.
  • Марка: Dary Natury
  • Кат. номер:005472 DN
За възстановяване на нормалната чревна микрофлора и здравето на храносмилателния тракт
Подробно описание +

Grosh nasion ana kielki EKO

Грах, семена за кълнове, БИО

 

EKO nasiona na kiełki Groch 50g представляват еко семена от грах за отглеждане на кълнове в домашни условия. За да ги приготвите, трябва да заложите граховите зърна във вода за около 8-12 часа, за да се набъбнат. След това изцедете водата и поставете зърната в голяма купа или буркан, като ги покриете с влажна кърпа. Оставете ги на топло място, като ги поливате с вода 2-3 пъти на ден, за да не изсъхнат. След около 3-4 дни ще забележите, че от зърната са започнали да показват малки бели кълнове. Тогава вече можете да ги използвате за готвене и в сурово състояние. Кълновете от грах са отличен източник на витамини и минерали, както и на фибри, имат и високи нива на антиоксиданти. Те могат да бъдат добавени към салати, сандвичи или да бъдат консумирани самостоятелно като закуска. Кълновете от грах имат много полезни свойства за здравето, които ги правят отличен източник на хранителни вещества и отличен избор за здравословна закуска или добавка към вашата диета.


Ползи от кълнове от грах:

  • Източник на витамини и минерали: Кълновете от грах са богати на много важни витамини и минерали, като витамин С, витамин К, фолиева киселина, желязо, калций и магнезий. Тези хранителни вещества помагат за поддържане на здравето на костите, имунната система, сърдечно-съдовата система и други.
  • Източник на фибри: Кълновете от грах съдържат значително количество фибри, което помага за подобряване на храносмилането и укрепване на храносмилателната система. Фибрите могат също така да намалят риска от различни заболявания, като например диабет и инсулт.

 

  • Антиоксидантни свойства: Кълновете от грах съдържат високи нива на антиоксиданти, които помагат да се предпазят клетките от увреждания, причинени от свободни радикали.
  • Подобряване на хранителното снабдяване: Кълновете от грах могат да бъдат добавени към различни ястия и салати, за да се подобри хранителната стойност и вкус на храната. Те са лесни за приготвяне и могат да бъдат консумирани както като закуска, така и като добавка към основното ястие.


Специфичните характеристики и свойства на ключовата съставка – кълнове от грах:

Ползите от граха са били известни още в древността, самият Хипократ е оценил тази култура и с помощта на различни смески, направени на базата на вкусни зърна, лекува анемия, заболявания на сърдечно-съдовата система и затлъстяване. Ползите от граховите кълнове обаче обаче са още по-големи, тъй като техният уникален състав осигурява много благотворни ефекти. Граховите кълнове се използват активно в народната медицина и до днес. Покълналият грах може да понижи нивата на холестерола в кръвта, което от своя страна подобрява съдовата проводимост и намалява вероятността от развитие на тромбоза, атеросклероза и в резултат на това инфаркт, инсулт и други остри сърдечни състояния. Също така кълновете са в състояние да нормализират кръвното налягане. Продуктът има благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт, предотвратявайки хранителни разстройства, особено запек. Освен това ускорява метаболизма, което е изключително важно за хората, които се опитват да отслабнат. Кълновете от грах помагат за регулиране на нивото на захарта в кръвта. Растителният протеин, съдържащ се в продукта, помага за бързо възстановяване на енергийния баланс, а сложните въглехидрати зареждат за дълго време. Следователно кълновете от грах да идеална храна за спортисти. Покълналият грах прочиства добре организма и помага на черния дроб да изведе дори тежки метали и други вредни вещества.

Съставки: грахово семе* 100%

 *продукт от органично земеделие

Препоръки за употреба: В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг водопоглъщащ материал. Върху марля се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Добавете вода, така че марлята да е винаги мокра. Поставете семената на топло и за предпочитане тъмно място. В зависимост от растителния вид кълновете се появяват след 2-4 дни. За груби семена, например грах, соя, нахут и др., или семена с черупки, например тиквени, слънчогледови, кълнове, нарязани преди консумация, а фините семена се използват цели.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Dary Natury, Полша