Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Билкова смес за тинктура – За добро здравe, 20-30 g Dary Natury

  • Марка: Dary Natury
  • Кат. номер:000781 DN
Заготовка за висококонцентриран микс от природни екстракти с общо укрепващо действие
Подробно описание +

Zaprawka Do Alkoholu - Dla Zdrowotności

Билкова смес за тинктура – За добро здравe 20-30 g

 

Алкохолната подправка „За здраве” на Dary Natury е смес от висококачествени сушени билки, предназначена за приготвянето на чудесна тинктура, която повишава имунитета. Тинктурата стимулира и укрепва защитните сили на организма. Премахва ненужните токсини, гъбички и бактерии от тялото. Регулира храносмилателния процес. Помага при лечението на сърдечно-съдови заболявания. От съдържащите се в подправката лечебни растения в различни пропорции, в алкохола преминават много ценни витамини и минерални соли. С употребата на получената тинктура може да се покрие дневната нужда от тези важни за доброто функциониране на тялото вещества.

 

Какво представлява алкохолът с подправки:

Това е силна напитка, създадена чрез смесване на високоградусов алкохол с различни билки, подправки, горски плодове и др. Алкохолът е отличен разтворител за полезните вещества на билките. От своя страна, съставките на подправката засилват действието на алкохола, като често влияят директно на нивото на допамин в мозъка, предизвиквайки добро настроение и еуфория. В класическите формули на подправен алкохол има до 10 билкови добавки и е почти невъзможно да се направят точните пропорции на компонентите в домашни условия. За целта се създават и патентоват готови подправки, с които  е лесно да се приготви домашен еликсир. За удобство и за да се да се избегнат някои неблагоприятни ефекти, количеството и вида на билките и плодовете са точно дозирани и изсушени така, че да се запазят полезните им свойства.

 

Как се приготвя тинктура с алкохолната подправка „За здраве” на Dary Natury:

Съдържанието на опаковката се изсипва в стъклен буркан и се залива с 2 литра алкохол. Много е важно алкохолът да е качествен и да е с високо процентно съдържание. Препоръчва се да е 45-50 градуса. Добри варианти за приготвяне на тинктура са водката или сигурна домашна ракия. Сместа се оставя за две седмици на тъмно и топло място, като периодично се разклаща. Прецежда се, налива се в бутилки и се оставя да почине за няколко дни, след което ароматната и здравословна напитка с приятен вкус е готова за консумация. Домашният еликсир се сервира охладен в чаша на столче, за да се предпази течността от топлината на ръцете. Консумира се на малки глътки.

Съставки: Сушени билки, подправки и плодове в различни пропорции.

Приложение: За покриване на дневната нужда от витамини и минерални соли.

Препоръки за употреба: Изсипете съдържанието на опаковката в буркан, залейте с 2 литра алкохол. Оставете за 2 седмици на тъмно и топло място, като периодично разклащате. След това прецедете, налейте в бутилки и оставете настрана за няколко дни.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Dary Natury, Полша