Zaprawka Do Alkoholu - Gorzka Żołądkowa
Билкова смес за тинктура – Добър апетит 20-30 g
Алкохолната подправка на Dary Natury е отличен билков стимулант, който се добавя към алкохол, за да подобри вкусовите му качества и действие. Състои се от сушени билки, подправки и плодове, сред които кориандър, индийско орехче, кардамон, пелин, канела, портокалова кора, кимион. Съдържанието на опаковката се изсипва в буркан, в който се налива 2 литра водка. Сместа се оставя да предстои на топло за около 2 седмици. Прецежда се, налива се в бутилки и престоява още около 1 месец, преди да е годна за консумация. Така приготвената напитка обикновено се пие като аперитив за стимулиране на апетита и подобряване на работата на храносмилателния тракт.
Защо алкохолът се смесва с подправки?
Първоначалният ефект на алкохола се влияе от увеличаване на концентрацията на инхибиторния невротрансмитер GABA, който се намира в гръбначния мозък и мозъчния ствол и от намаляване на неговия ефект върху възбуждащите невроналните предаватели. Подправките засилват това действие на алкохола, като често влияят директно на нивото на допамин в мозъка, предизвиквайки добро настроение и еуфория. За да се избегнат някои неблагоприятни ефекти, количеството и вида на подправките трябва да са точно дозирани. В това е удобството на готовата алкохолна подправка на Dary Natury.
Как действат подправките в готовия продукт?
Комбинацията от подправки сгрява, тонизира и ободрява.
Съставки: червен кантарион, кориандър, индийско орехче, кардамон, бенедиктински трън, пелин, канела, портокалова кора, кимион.
Приложение: Стимулира апетита и подобрява работата на храносмилателния тракт.
Препоръки за употреба: Изсипете съдържанието на опаковката в буркан и налейте 2 литра алкохол. Оставете на топло място за около 2 седмици. След това прецедете, налейте в бутилки и отново оставете за около 1 месец. Направената тунктура се пие преди хранене.
Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: Dary Natury, Полша