Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Антиоксидант - Моринга БИО, 180 таблетки Vegavero

  • Марка: Vegavero
  • Кат. номер:VV-VITA-266
Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, както и за поддържане на нормални нива на кръвната захар, холестерола и триглицеридите
Подробно описание +

Vegavero® Био Моринга

Хранителна добавка, 180 таблетки

 

Подпомага функцията на сърдечно-съдовата система; поддържа кръвната захар, холестерола и триглицеридитe в нормални граници.

 

Моринга е растение, което се използва заради ценните здравословни ползи, и е познато от хиляди години. Известно е със богатото си съдържание на биоактивни растителни съединения и антиоксиданти, които имат изключително важен положителен ефект върху човешкото здраве.

 

Моринга е бързорастящо дърво, което може да достигне до 10 м височина. Изключително устойчиво е на суша и произхожда от южните подножия на Хималаите.

 

С високите си хранителни стойности всяка част от дървото е подходяща както за хранителни, така и за медицински цели. Листата са богати на минерали, витамини и други основни фитохимикали.

 

Химичен състав:

 

Моринга (Moringa oleifera) е известна с богатия си химичен състав, който включва разнообразни биоактивни съединения и хранителни вещества. Ето основните компоненти на моринга:

 

  • съдържа витамини като витамин А (бета-каротин), витамин С, витамин Е, витамин К и някои от групата на B-витамините като фолиева киселина, ниацин и пантотенова киселина;

 

  • минералите калций, магнезий, фосфор, калий, желязо и цинк;

 

  • източник на есенциалните аминокиселини изолевцин, лизин, метионин, триптофан, треонин, валин, аргинин;

 

  • антиоксидантите кверцетин, кверцетинов агликон, хлорогенова киселина, кверцетин-3-глюкозид и други, които помагат в борбата със свободните радикали и окислителния стрес;

 

  • Фотохимикалите изотиоцианати, глюкозинолати и сулфурни съединения, които имат потенциални антиканцерогенни свойства.

 

 

Лечебните свойства на моринга:

 

В наши дни морингата се приема като универсално лекарство за над 300 различни заболявания.

 

Антидиабетни свойства

Научно доказано е, че морингата подпомага лечението на захарен диабет тип 1 и тип 2, като поддържа нивото на кръвната захар в здравословни граници, благодарение на наличието на изотиоцианати.

 

За сърдечното здраве

Биоактивните съставни алкалоиди в растението действат като стимулант за сърцето, което е от съществено значение за стабилизиране на стойностите на артериалното кръвно налягане, подпомагане на диуретичната активност и намаляване на нивата на мазнините и холестерола, както и за намаляване на триглицеридите.

 

Защита за черния дроб

Морингата предпазва черния дроб от увреждане, причинено от противотуберкулозни лекарства, и ускорява процеса на възстановяване.

 

Предотвратяване и лечение на онкологични заболявания

Екстрактите от морингата съдържат свойства, които спомагат за предотвратяване на развитието на тумори. Ниацимицинът в морингата подтиска развитието на раковите клетки.

 

Лечение на стомашни разстройства

Морингата е ефективна и при справяне със стомашни разстройства и заболявания като изгаряния, гастрит и улцерозен колит. Нейните антибиотични и антибактериални свойства помагат в инхибирането на растежа на различни патогени, а високото съдържание на витамин В подпомага доброто храносмилане.

 

Противодействие на бактериални инфекции

Морингата разполага с противогъбични, антибактериални и антимикробни свойства, които я правят ефективна в борбата с инфекции, причинени от бактерии като Salmonella, Rhizopus и E. coli.

 

Укрепване на костите

Калцият и фосфорът, които се намират в изобилие в лечебното растение, подобряват костната плътност и поддържат костите здрави и силни.

Съставки:В 2 капс.:Дн. доза:

NRV*%

Moринга прах от лист

   /Morigna oleifera/

2000 mg2000 mg**
     Осигуряващ глюкозинолат40 mg40 mg**


Подходящо за вегани.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, както и за поддържане на нормални нива на кръвната захар, холестерола и триглицеридите.

Забележка: Да не се използва от деца и бременни жени. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 таблетки дневно, с достатъчно количество вода , по време или след хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин