Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Имунитет - Сироп от Шипка, 500 ml EkaMedica

14,77 лв.
  • Марка: Ekamedica
  • Кат. номер:671150 EK
Допринася за поддържане нормалната функция на имунната система
Подробно описание +

Dzika Róża / Сок от шипка

Хранителна добавка, 0,5 л

 

Dzika Róża осигурява на тялото добре познатите от народната медицина здравословни ефекти на плодовете на шипковия храст, които се нареждат на едно от челните места по съдържание на мощния натурален антиоксидант витамин С.  Шипките помагат на имунната система да се справя с различни инфекции, поддържа сърдечното здраве, подобряват превенцията срещу диабет тип 2, помагат при артрит, подпомагат храносмилането, съдействат в битката с наднорменото тегло и забавят процесите на стареене.

 

Здравословни ефекти от приемането на добавката Dzika Róża:

  • Ограничават оксидативните увреждания на клетките;
  • Подпомагат работата на имунната система;
  • Облекчават симптомите на артрит;
  • Понижават риска от сърдечно-съдови заболявания;
  • Допринасят за освобождаване от излишните килограми;
  • Съдействат за понижаване нивата на кръвна захар;
  • Подпомагат функцията на храносмилателната система;
  • Забавят стареенето.

 

Dzika Róża – изобилие от ценни фитохимикали с прекрасен вкус и много ползи за здравето

Dzika Róża на марката EkaMedica представлява натурален сок от шипки с добавка на 0,3% екстракт от шампиона по съдържание на витамин С – тропическия плод каму каму. Самите плодове на многогодишния шипков храст (Rosa canina) също са сред най-богатите на този мощен природен антиоксидант дарове на природата. В състава им влизат още множество други полезни фитохимикали – полифеноли, каротеноиди, органични киселини, други витамини и много минерали.

Шипките са добре познати и използвани от древността с Стария свят. Смята се, че викингите са ги използвали да поддържат силите си при своите завоевателни походи из Европа. През Втората световна война правителството на лишената от вносните цитрусови плодове Великобритания, насърчавало тяхното отглеждане, за да осигурява на децата ценните витамини.

Високото съдържание на витамин С нарежда шипките сред най-популярните природни средства за стимулиране на имунитета при настинки, грип и други респираторни проблеми. Добре известно е, че този фитохимикал е едно от основните оръжия на тялото в битката му с инфекциите, както вирусни, така и бактериални. Белите кръвни клетки съдържат 20 пъти повече витамин С от останалите и запасите им редовно трябва да бъдат допълвани.

Научни изследвания от последните двадесетина години сочат, че шипките притежават значителен антиинфламаторен потенциал. Установено е, че това се дължи до голяма степен на богатото съдържание на полифеноли и галактолипиди – основните мазнини в клетъчните стени, които съдействат за облекчаване на възпалителните процеси и болките в ставите.

Фитохимикалите в състава на шипките имат и изразено кардиопротективно действие. Витамин С съдейства за понижаване на нивата на „лошия“ LDL холестерол и на триглицеридите – рискови фактори за развиване на сърдечно-съдови заболявания, а флавоноидите доказано допринасят за регулиране на кръвното налягане.

Установено е, че активните вещества в шипките съдействат за подобряване на глюкозната толерантност и контрола на кръвната захар. Макар все още да не са напълно наясно с механизма на това въздействие, учените заявяват с увереност, че активните вещества в плодовете могат да подпомогнат значително превенцията и лечението на диабет тип 2.

Шипките са богати и на пектин. Този естествен полизахарид действа като пребиотик – несмилаеми влакнини, които служат за храна на полезните бактерии, подпомагат храносмилането и подобряват усвояването на витамините. Способността на червените плодове да модулират функцията на червата оказва благотворно въздействие при различни стомашно-чревни проблеми като диария, констипация, болки в стомаха и гастритни възпаления.

Друг антиоксидант в състава на шипките, наречен тилирозид, стимулира изгарянето на телесните мазнини, с което допринася за поддържането на стройна фигура. Няколко научни изследвания свързват приемането на екстракт от плодовете със съществено намаляване на теглото и на коремните тлъстини.

Съставки:В 50 ml:Дн. доза:NRV*%
Каму каму
   Екстракт от плодове, осигуряващ
150 mg150 mg**
      Витамин С15 mg30 mg37%


Плодов сок от шипка (Rosa canina L.) 99,7% - произведен от концентриран плодов сок от шипка, стандартизиран екстракт от плодове каму каму (Myrciaria dubia) 0,3%, включително натурален витамин С.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на имунната и храносмилателната системи.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни и деца над 3 г.: По 50 ml  дневно, половин час преди хранене. При повишена необходимост приемайте по 50 ml 2 пъти дневно (в продължение на 3-5 дни). Разклатете всеки път преди употреба. 

Съхранение: Да се ​​пази далеч от малки деца и пряка слънчева светлина. След отваряне да се съхранява в хладилник. Консумирайте до 21 дни след отваряне

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EKAMEDICA, Полша