Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Тиква (Семена за кълнове), 50 g Dary Natury

  • Марка: Dary Natury
  • Кат. номер:005441 DN
Тиквени семки за покълване - за правилно усвояване на хранителните елементи и здрава храносмилателна система
Подробно описание +

Dynia Nasion ana kielki EKO

Тиква, БИО семена за кълнове

 

EKO nasiona na kiełki DYNIA представлява тиквени семена, продукт от органично земеделие, за кълнове, които могат да се приготвят и в домашни условия. Тиквените кълнове са много полезна енергизираща храна.  Те са богати на витамини, минерали и други елементи, които подобряват здравословното състояние на организма. Тиквените семена, съответно тиквените кълнове са един от най-добрите източници на цинк. Цинкът е особено необходим на човешкото тяло в различните възрасти. Тиквените кълнове съдържат огромно количество аргинин. След като влезе в организма, тази аминокиселина се превръща в азотен оксид, който е отговорен за разширяването на артериите и кръвоносните съдове, подобрявайки кръвообращението им. Тиквените семена, поради съдържащите се в тях вещества, стимулират черния дроб. Те не съдържат холестерол. Тиквените кълнове спомагат за нормализиране на мозъчната функция, подобряване на паметта, намаляване на умората и раздразнителността и нормализиране на съня. Те подпомагат здравето на простатата, тъй като съдържат фитостероли, които намаляват размера на простатата при доброкачествена хиперплазия. Тиквените кълнове подобряват състоянието при заболявания на пикочните пътища.

В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг абсорбиращ вода материал. Върху марлята се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Поддържайте марлята винаги мокра. Поставете семената на топло и за предпочитане тъмно място. В зависимост от вида на покълващото растение, кълновете се появяват след 2-4 дни.


Ползи от тиквените кълнове:

  • Подпомагат здравето на простатата - тиквените кълнове съдържат фитостероли, които помагат за намаляване на размера на увеличената простата и подобряват симптомите на доброкачествена простатна хиперплазия.
  • Укрепват здравето на пикочната система - тиквените кълнове помагат за намаляване на риска от камъни в пикочните пътища, като подобрят функцията на бъбреците и пикочния мехур.
  • Подобряват храносмилането - тиквените кълнове съдържат ензими, които помагат за подобряване на храносмилането, като разграждат протеини, мазнини и въглехидрати.
  • Стимулират имунната система - тиквените кълнове са богати на витамини, минерали и антиоксиданти, които стимулират имунната система и намаляват риска от заболявания.
  • Подобряват здравето на кожата - тиквените кълнове са богати на витамини А и С, които са важни за здравето на кожата.


Специфичните характеристики и свойства на ключовата съставка – кълнове от тиквено семе:

Тиквените семки са природен продукт, който носи полза за различни органи на човека. Те са ефективни срещу глисти и при храносмилателни нарушения, полезни са за мъже и жени при полови разстройства, за възрастни и деца за поддържането на имунитета. Кълновете от тиквени семки съдържат подобни като при семките полезни за организма вещества. Тиквените кълнове помаг да се използват от хора с отслабен организъм за подсилване и енергизиране. Кълновете са богати на магнезий, който е важен минерал за много функции в тялото. Магнезият подпомага здравето на сърцето, намалява риска от диабет и подобрява състоянието на костите. Тиквените кълнове съдържат вещества, наречени фитостероли, които помагат за намаляване на размера на увеличената простата и подобряват симптомите на доброкачествена простатна хиперплазия. Те намаляват риска от заболявания на пикочната система, подобряват работата на бъбреците и пикочния мехур. Тиквените кълнове съдържат много антиоксиданти, които помагат за защита на клетките от свободните радикали, които водят до увреждане и стареене на клетките. Кълновете съдържат ензими, които подобряват храносмилането, като разграждат протеини, мазнини и въглехидрати. Тиквените кълнове могат да се консумират сурови, като добавка на супи, сосове, салати и ястия.

Съставки: тиквени семки 100%

 *продукт от органично земеделие

Препоръки за употреба: В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг водопоглъщащ материал. Върху марля се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Добавете вода, така че марлята да е винаги мокра. Поставете семената на топло и за предпочитане тъмно място. В зависимост от растителния вид кълновете се появяват след 2-4 дни. За груби семена, например грах, соя, нахут и др., или семена с черупки, например тиквени, слънчогледови, кълнове, нарязани преди консумация, а фините семена се използват цели.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Dary Natury, Полша