Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Пшеница (Семена за кълнове) Био, 50 g Dary Natury

2,09 лв.
  • Марка: Dary Natury
  • Кат. номер:005403 DN
Пшенични семена за кълнове за подобряване здравето на храносмилателната система
Подробно описание +

Pszenica Nasion ana kielki EKO

Пшеница, БИО семена за кълнове

 

EKO nasiona na kiełki Pszenica 50g представлява еко семена от пшеница за получаване на кълнове в домашни условия. Пшеничният зародиш е зърно с малки кълнове от 2-3 милиметра. Той съдържа множество полезни вещества: хром, йод, цинк, желязо, силиций, калий, фолиева киселина, витамини Е, В1, В2, В3, В6. Пшеничните кълнове е много по-полезна храна от обикновената пшеница, а още повече от брашното. По време на поникването семената стават зародиши на нов живот. Всички хранителни вещества стават активни и техният брой нараства. Съдържанието на витамин С и В се увеличава 5 пъти, витамин Е - 3 пъти, фолиева киселина - 4 пъти. Следователно тяхната консумация придава на човешкото тяло невероятен заряд на бодрост. В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Пшеницата се измива, поставя се в тава или буркан, залива се с вода, оставя се за 8-10 часа. Водата се сменя на редовни интервали. Кълновете ще бъдат готови за консумация след 3-4 дни. Могат да се съхраняват в хладилник за около 2 дни. Преди употреба кълновете трябва да се измият с течаща вода или да се попарят с вряща вода. Пшеничните кълнове се употребяват в супи, салати, каши, десерти и напитки.


Ползи от пшеничните кълнове:

  • Гама-аминомаслената киселина спомага за оптимизиране на метаболизма и балансиране на нервните процеси в мозъка.
  • Витамините Е и група В имат превантивен ефект при хормонални дисфункции при жените и мъжете.
  • Диетичните фибри почистват тялото от токсини и излишния холестерол, потискат чувството на глад и осигуряват нормалното функциониране на червата.
  • Есенциалните киселини повишават силата и провокират мускулния растеж.
  • Калият и магнезият подпомагат пълноценното функциониране на сърдечно-съдовата система, предотвратявайки риска от образуване на холестеролни плаки.


Специфичните характеристики и свойства на ключовата съставка – пшенични кълнове:

Пшеница е сборно понятие за няколко вида растения, ботанически обединени в род (Triticum), представители на семейство Житни. Тя е едно от първите зърнено-житни растения, култивирани от хората и е основна култура, използвана за правенето на хляб. Зърното на пшеницата е частта от растението, която се използва за храна. След смилане на зърното се получава пшенично брашно, с което се приготвят различни видове хляб, бисквити, спагети, кус-кус и много други тестени изделия, използва се при приготвянето на бира, някои високоалкохолни напитки, фураж и дори биогаз. Покълналото жито има приятен сладък вкус и много ползи за здравето. В кълновете рязко нарастват витамините от група B, С и Е, както и лесно усвоимите минерали - калций, фосфор и магнезий. Образуват се множество ензими и се създават жизнено важни аминокиселини. Покълналата пшеница е ценен диетичен продукт с изразени лечебни свойства. Съчетава в себе си качествата на балансиран, лесноусвоим продукт и мощно универсално лечебно средство. Кълновете при продължителна употреба се справят с много заболявания и неразположения, почистват тялото от токсини и вредни метаболитни продукти, изпълвайки го с енергията на нов живот.

 

Съставки: семена от пшеница* 100%

 *продукт от органично земеделие

Препоръки за употреба: В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг водопоглъщащ материал. Върху марля се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Добавете вода, така че марлята да е винаги мокра. Поставете семената на топло и за предпочитане тъмно място. В зависимост от растителния вид кълновете се появяват след 2-4 дни. За груби семена, например грах, соя, нахут и др., или семена с черупки, например тиквени, слънчогледови, кълнове, нарязани преди консумация, а фините семена се използват цели.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: DaryNatury, Полша.