Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Сироп от каму - каму - Кръвоносна система и имунитет, 500 ml EkaMedica

15,92 лв.
 • Марка: Ekamedica
 • Кат. номер:000817 EK
Един от най-богатите източници на естествен витамин С
Подробно описание +

Camu Camu / Каму каму

Хранителна добавка, 0,5 л

 

Camu Camu е течна хранителна добавка на базата на екстракт от плодовете на тропическото растение каму каму, известно като най-богатият естествен източник на витамин С. Продуктът осигурява на тялото широка палитра от важни нутриенти, стимулира имунната функция, поддържа зрението, чернодробното и сърдечно-съдовото здраве, допринася за подобряване на настроението, оказва подобрява хигиената на устната кухина, ограничава оксидативния стрес и възпалителните процеси.Ползи от редовната консумация на добавката
Camu Camu:

 • Подпомага работата на имунната система;
 • Подобрява регулирането на чревната микробиота;
 • Поддържа здравето на черния дроб;
 • Съдейства за подобряване на настроението;
 • Понижава риска от заболявания на венците;
 • Допринася за поддържане на устната хигиена;
 • Ограничава възпалителните процеси и оксидативният стрес;
 • Поддържа сърдечното здраве;
 • Съдейства за запазване на зрението с напредване на възрастта.

 

Camu Camu – здраве за цялото тяло от тропическите гори на Амазония

Според учените едрите плодове на растящото в амазонските дъждовни гори ниско дръвче каму каму (Myrciaria dubia) заемат първо място в света по съдържание на витамин С (аскорбинова киселина). Познати и ценени са сред местните народи от векове, но се използват основно като лечебно средство заради силно киселия си вкус.

Освен на витамин С, плодовете на каму каму са много богати и на антиоксидантни пигменти, известни като антоцианини, на минерали (манган, мед, желязо, магнезий, калций, калий и цинк), на аминокиселини (серин, левцин и валин), на каротеноиди и на други полезни за здравето фитохимикали. 

Благодарение на високото съдържание на витамин С и на други антиоксиданти като полифенолите в състава си, каму каму помага на тялото да се справя по-лесно с различни здравословни проблеми, вариращи от обикновена настинка и грип през бактериални и вирусни инфекции до тежки хронични състояния. Освен това активните вещества в състава на каму каму съдействат за подобряване на чревната микробиота, като по този начин повишават ефективността на усвояване на хранителните вещества и понижават риска от затлъстяване.

Мощният коктейл от антиоксиданти и фитохимикали оказва положително въздействие и върху състоянието и функцията на черния дроб. Най-съществен принос за здравето на органа имат витамин С и съединение, наречено 1-метилмалат.

Високите нива на витамин С лежат в основата на механизма на благотворното въздействие на каму каму върху настроението. Аскорбиновата киселина е кофактор, необходим за преобразуването на триптофан в хидрокситриптофан - прекурсор на „хормона на щастието“ серотонин. Така витаминът съдейства за ограничаване на симптомите на депресия и за подобряване на настроението.

Антиоксидантите и антивирусните фитохимикали в състава на каму каму допринасят за съществено понижаване на риска от заболявания на венците като гингвинит и пародонтит. Действието на тези биологично активни вещества съдейства и за поддържане на устната хигиена.

Научни изследвания нареждат каму каму сред мощните противовъзпалителни храни, които повишават защитата на сърцето и артериите от удебеляване и втвърдяване – основен рисков фактор за сериозни кардиологични проблеми. Установено е, че фитохимикалите в плодовете на растението подобряват контрола на кръвното налягане и на нивата на глюкоза в кръвта.

Витамин С и някои други вещества в състава на каму каму допринасят и за поддържането на очното здраве с напредването на възрастта. Те забавят развитието на заболяването макулна дегенерация, което е една от основните причини за загуба на зрението в Западния свят през последните години.


Съставки:В 25 ml:Дн. доза:

NRV%

Витамин С

243.5 mg

487 mg

606Вода, екстракт от плодовете на каму каму (Myrciaria dubia),
включително натурален витамин С от плодовете на каму каму, естествен източник на витамин С.

Приложение: Допринася за поддържане нормалното състояния на кръвоносната, имунната и нервната системи.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 год.: По 25 ml 2 пъти дневно, половин час преди хранене. *разклатете всеки път преди употреба. 

Съхранение: Да се ​​пази от малки деца и пряка слънчева светлина.След отваряне да се съхранява в хладилник. Консумирайте до 21 дни след отваряне. 

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EKAMEDICA , Полша