Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Кръвоносна система и имунитет - Сироп от нар, 500 ml EkaMedica

 • Марка: Ekamedica
 • Кат. номер:671013 EK
100% плодов сироп от нар (Punica granatum) с добавка на натурален витамин С, извлечен от екстракт от плодове на Каму каму (Myrciaria dubia)
Подробно описание +

Granat / Сок от нар

Хранителна добавка, 0,5 л

 

Добавката Granat е произведена от 100% натурален сок от нар, обогатен със стандартизиран екстракт от плодовете на тропическото растение каму каму, които заемат първо място в света по съдържание на витамин С. Активните вещества в състава ѝ притежават мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, понижават риска от сърдечно-съдови заболявания, поддържат здравето на отделителната система, съдействат за повишаване нивата на енергия и подпомагат сексуалната функция.

 

Полезни за здравето свойства на хранителната добавка Granat:

 • Ограничава вредното въздействие на свободните радикали;
 • Потиска възпалителните процеси в тялото;
 • Поддържа състоянието и функцията на сърцето и кръвоносните съдове;
 • Понижава риска от диабет;
 • Облекчава симптомите на различни артритни заболявания;
 • Действа като естествен афродизиак;
 • Поддържа когнитивните функции;
 • Противодейства на образуването на камъни в бъбреците;
 • Допринася за повишаване на издръжливостта;
 • Подпомага храносмилането.

 

Granat – Натурален плодов концентрат с превъзходен вкус и плеяда от здравословни ефекти.

Преди хилядолетия хората почитали плодовете на нара (Punica granatum) , назовавайки ги „плодове на живота“ и вярвали, че боговете са им ги донесли като дар от райските градини. Здравословните качества на вкусните червени зърна били познати на древните гърци и римляни, за които бил символ на плодородие и изобилие. В Древен Египет го използвали като афродизиак, а индийците го прилагали при проблеми със сърцето.

Основната част от полезните за човешкото здраве свойства на нара се дължи на уникалните мощни антиоксиданти в състава му - пуникалагин и пуницинова киселина, както и множество полифенолни съединения, които ограничават съществено риска от оксидативни увреждания на клетките. Плодовете са също така богат източник на витамини С, В9 (фолиева киселина) и К, както и на минерали като мед, калий, магнезий, фосфор и манган.

Известните от Древността полезни за сърцето свойства на нара са потвърдени и със средствата на съвременната медицина. Научно изследване показва, че редовното приемане на сок от плодовете му допринася за значително намаляване на атеросклеротичните лезии при пациенти с атеросклероза. Установено е и съществено понижаване на кръвното налягане, което според изследователите е резултат от способността на нара да инхибира активността на ангиотензин конвертиращ ензим. Доколкото механизмът на действие на синтетичните медикаменти срещу хипертония е същия, сокът може да бъде тяхна естествена алтернатива.

Макар възпаленията да са естествения отговор на тялото към инфекции и рани, превръщайки се в хронични те създават сериозни рискове за здравето. Нарът е отличен източник на елагова киселина – друг антиоксидант, който ограничава възпалителните процеси и може да съдейства за облекчаване на симптомите на различни артритни заболявания, диабет и други здравословни проблеми.

В множество култури нарът е известен с афродизиакалните си свойства. Съвременни разработки показват, че консумацията на плодовете допринася за повишаване на нивата на тестостерон, което се отразява положително върху настроението и сексуалното желание. Сокът също така стимулира притока на кръв към слабините, което съдейства за подобряване на еректилната функция.

Фитохимикалите в нара подпомагат и функцията на храносмилателната система. Установено е, че те стимулират пролиферацията на полезните бактерии в чревния тракт, включително Bifidobacterium и Lactobacillus, с което съдействат за по-пълноценното разграждане и усвояване на хранителните вещества. Научни изследвания свързват приема на сок от нар с облекчаване на симптомите на запек, хемороиди, гастроезофагиален рефлукс и други проблеми на стомашно-чревния тракт.


Съставки:В 25 ml:Дн. доза:

Каму каму
Екстракт от плодове, осигуряващ

75 mg150 mg

Витамин С

7.5 mg

15 mg


Сок от нар /Punica granatum/ 99.7%, (концентрат), стандартизиран екстракт от каму каму.

Без добавена захар - съдържа естествено срещащи се захари.

Приложение: Допринася за поддържане на нормално кръвообращение, както и за нормалното състояние на кръвоносните съдове.  

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 25 ml 2 пъти дневно, 30 минути преди хранене.

* разклатете добре преди употреба..

Съхранение:  Да се ​​пази от далеч от малки деца и от пряка слънчева светлина. След отваряне  съхранявайте в хладилник. Да се консумира до 21 дни след отваряне.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EKAMEDICA, Полша