Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Имунитет - Дрян, сироп 500 mlEkaMedica

  • Марка: Ekamedica
  • Кат. номер:671716 EK
Укрепва имунитета
Подробно описание +

Dereń / Дрян

Хранителна добавка, 0,5 л

 

Dereń е мощна антиоксидантна формула с широк спектър от здравословни ефекти на базата на пюре от дренки, обогатено с естествен екстракт от изключително богатите на витамин С плодове на тропическото растение каму каму. Тя има изразено антимикробно, противоасматично и антиалергично действие, подпомага контрола на кръвната захар, съдейства за повишаване на нивата на енергия, подобрява превенцията на сърдечно-съдови заболявания, допринася за намаляване на теглото, поддържа здравето на бъбреците и черния дроб.

 

Здравословни ефекти на течната добавка Dereń:

  • Неутрализира свободните радикали;
  • Подпомага лечението на инфекциозни заболявания;
  • Потиска развитието на пулмонарни възпаления;
  • Поддържа регулирането на нивата на глюкоза в кръвта;
  • Понижава риска от сърдечно-съдови заболявания;
  • Подпомага освобождаването от излишните килограми;
  • Поддържа функцията на бъбреците;
  • Подпомага детоксикацията на тялото.

Dereń осигурява полезните за здравето вещества на обикновения дрян в съчетание с естествен витамин С от каму каму

Основната съставка на течната хранителна добавка Dereń на марката EkaMedica е натурално пюре от добре познатия и в България обикновен дрян (Cornus mas), чиито здравословни ползи са известни на хората от дълбока древност. Към него е добавен екстракт от плодовете на тропическото дърво каму каму, известни с първото си място по съдържание на витамин С.

 Едно от най-важните достойнства на плодовете на дряна е високото съдържание на антиоксидантни съединения, включително витамин С, благодарение на което в миналото те са били използвани като средство против скорбут. Способността на активните вещества да ограничават оксидативните клетъчни увреждания съдействат и за поддържане на чернодробното здраве.

Дренките притежават също така мощен антибактериален и противогъбичен потенциал. Научни изследвания показват, че те инхибират пролиферацията и активността на различни патогенни щамове, включително Bacillus cereus, Clostridium perfringens, Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Micrococcus flavus, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Sarcina lutea, Shigella sonnei, Candida albicans, Salmonella enteritidis, Proteus vulgaris и Klebsiella pneumonia.

Установено е, че фитохимикалите в дренките флавоноиди, иридоидни гликозиди, фенолни съединения и тритерпеноиди, съдействат за понижаване на нивата на „лошия“ LDL холестерол, на триглицеридите и на чернодробните ензими аспартат аминотрансфераза (АСАТ) и аланин аминотрансфераза (АЛАТ), с което подобрява превенцията на диабет, на сърдечно-съдови заболявания и на метаболитен синдром.

Кардиопротективният ефект на дренките се дължи на способността на фитохимикалите в състава им да поддържат действието на антиоксидантните ензими глутатион пероксидаза (GPx), супероксид дисмутаза (SOD) и каталаза (CAT), да понижават нивата на липидните пероксиди, на креатин киназата, на лактат хидрогеназата и да подпомага възстановяването увредената миокардна тъкан.

Активните вещества в плодовете на дряна повишават защитата от увреждания на мозъка, като съдействат за понижаване на нивата на протеин карбонилни и тиолни групи в плазмата  и в мозъчната тъкан и стимулират действието на ензима каталаза. Установено е, че флавоноидите пък допринасят за поддържане на паметта и когнитивните функции.

Научни изследвания предоставят доказателства за потенциала на дренките като средство за поддържане на състоянието и функцията на бъбреците, за детоксикация на тялото, за освобождаване от излишните килограми и за преодоляване на симптомите на различни храносмилателни и респираторни състояния.

Съставки:В 25 ml:Дн. доза:NRV%
Каму каму

   Екстракт от плодове, осигуряващ

75 mg150 mg**
Витамин С7.5 mg15 mg18%


Пюре от дрян (Cornus mas) 99,7%, стандартизиран екстракт от плодове каму каму (Myrciaria dubia) 0,3%, включително естествен витамин С.

Не съдържа: алкохол, глутен, оцветители, консерванти, захар.

Приложение: Допринася за поддържане на нормален метаболизъм, както и за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Съхранение: Да се пази далеч от деца и пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EkaMedica, Полша.