Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Формула за сърдечно здраве с глог, шипка и женшен, сироп 1 l EkaMedica

25,04 лв.
  • Марка: Ekamedica
  • Кат. номер:521877 EK
Подкрепя функциите на сърдечно-съдовата система
Подробно описание +

EKAVIT Serce / EKAVIT за сърце

Хранителна добавка, 1 л

 

EKAVIT Serce е течна хранителна добавка, произведена от натурални плодови сокове и пюресат с добавени екстракти от глог, женшен и естествен витамин С. Продуктът има изразени кадиопротективни свойства, които се дължат на здравословните ефекти на отделните съставки. Добавката допринася за подобряването на състоянието и функцията насърдечно-съдовата система и подпомага превенцията и лечението на различни кардиологични заболявания.

 

Полезни за сърдечно-съдовата система свойства на EKAVIT Serce:

  • Поддържа правилното функциониране на сърцето и кръвоносните съдове;
  • Стимулира производството на колаген, необходим за здравето на васкуларната тъкан;
  • Подпомага регулирането на кръвното налягане;
  • Ограничава възпалителните процеси;
  • Подобрява производството на азотен оксид;
  • Подпомага възстановяването на миокардната тъкан;
  • Съдейства за регулиране на липидния профил;
  • Понижава риска от атеросклероза.

 

EKAVIT Serce – пъстър букет от полезни за сърцето природни дарове.

Течната хранителна добавка EKAVIT Serce на марката EkaMedica съчетава достойнствата на богат набор от природни продукти с доказан кардиопротективен потенциал. Мощното ѝ действие е резултат от научно доказаните полезни свойства на основните съставки:

Глог

Още в Древен Китай лечителите са използвали плодовете на глога (Crataegus monogyna) за лечение на високо кръвно налягане. Механизмът на действие е обяснен със средствата на съвременната наука – те съдържат фитохимикали със вазодилаторни свойства, които подпомагат отпускането на кръвоносните съдове. Флавоноидите и пектинът в състава на глога пък съдейства за понижаване нивата на холестерола и триглицеридите, чиито високи стойности се свързват с риск от атеросклероза.

Шипка

Плодовете на този добре познат в цяла Европа плод са сред първенците по съдържание на витамин С – един от най-мощните антиоксиданти, осигурявани от природата. Благодарение на това шипките (Rosa canina) ограничават съществено риска от оксидативни увреждания на клетките на сърцето и кръвоносните съдове. Активните вещества в състава им подпомагат поддържането на холестерола и триглицеридите в здравословни граници и съдействат за регулиране на кръвното налягане.

Грозде

Гроздовият сок е много добър източник на минерала калий, който изпълнява важна роля за работата на сърдечния мускул. Гроздето (Vitis vinifera) е богато също така на полифенолите ресвератрол и кверцетин, които предпазват тъканите на сърдечно-съдовата система от възпаления и оксидативни увреждания.

Червена боровинка

Тя също е мощен атниоксидант, който неутрализира свободните радикали и така предотвратява вредното им въздейстие върху клетките на сърцето и кръвоносните съдове. Освен това червената боровинка (Vaccinium corymbosum) съдейства за понижаване на систоличното и на диастоличното налягане и ограничава отлагането на характерните за атеросклерозата артериални плаки.

Черен бъз

Плодовете на черния бъз (Sambucus nigra) са богати на полезни фитохимикали – фенолни киселини, флавоноиди (кверцетин, кампферол, изорхамнетин), антоцианини, витамини и други . Научни изследвания показват, че приемането им допринася за съществено понижаване на концентрацията на липиди и на пикочна киселина в кръвта, чиито високи стойности се свързват с повишено кръвно налягане.

Нар

Полифенолните съединения и останалите антиоксидантни фитохимикали в плодовете на нара не само предпазват клетките от вредното въздействие на свободните радикали, но и съдействат за подобряване на холестеролния метаболизъм. Клинични проучвания показват, че приемането на сок от нар допринася за понижаване на кръвното налягане и за подобряване на кръвния поток към сърцето при пациенти с исхемична болест на сърцето.

Женшен

Научни изследвания свързват приема на екстракт от корените на женшена (Ginseng panax) с подобрени показатели на сърдечно-съдовата дейност като кръвно налягане и пулс, с повишаване на нивата на енергия и с положително въздействие върху нивата на глюкоза в кръвта. Установено е също така, че активните вещества в растението допринасят за подобряване на кръвообращението и на снабдяването на клетките на тялото с кислород.

 

Съставки:В 50 ml:Дн. доза:
Екстракт от глог 4:1
  (плод) /Cratageus monoguna L./
100 mg100 mg
Екстракт от шипка
 (плод) /Rosa canina), осигуряващ
34 mg34 mg
     Витамин С               12 mg12 mg
Екстракт от азиатски женшен
   (корен), стандартизиран до
30 mg30 mg
               гинседозиди (3.6%)1.08 mg1.08 mg


Плодов сок концентрат (грозде 38,8%, червена боровинка 12,7%, бъз 11,8%, нар 10,3%, малина 8,8%, арония 8,2%, глог 6, 2%); плодово пюре: дрян 0,9%, къпини 0,9%, манго 0,4%, облепиха 0,4%, дюля 0,4%; екстракт от цвят на глог (Crataegus monogyna L.), екстракт от плод на шипка (Rosa canina), витамин С (0,07%), екстракт от корен женшен (Panax ginseng CA Mey.).

Без добавена захар - съдържа естествено срещащи се захари

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 25 ml 2 пъти дневно, 30 минути преди хранене.

*разклатете добре преди употреба.

Съхранение: Да се ​​пази от далеч от малки деца и пряка слънчева светлина След отваряне  съхранявайте в хладилник. Да се консумира до 21 дни след отваряне. 

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EKAMEDICA, Полша