Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Имунитет - Офика, сироп 500 ml EkaMedica

  • Марка: Ekamedica
  • Кат. номер:160121 EK
Подпомага имунитета, поддържа тялото в периоди на физически и психическо натоварване и за подобряване състоянието на кожата и косата
Подробно описание +

Jarzębina / Офика

Хранителна добавка, 0,5 л

 

Jarzębina е хранителна добавка на базата на натурален сок от плодове на офика, обогатен със стандартизиран екстракт от световния шампион по съдържание на витамин С – тропическото растение каму каму. Активните вещества в състава на офиката стимулират имунната функция, неутрализират множество патогенни микроорганизми, подпомагат лечението на настинки и грип, забавят стареенето, поддържат сърдечното здраве, подобряват храносмилането и състоянието на кожата.

 

Полезни за здравето свойства на Jarzębina:

  • Повишават съпротивителните сили на тялото;
  • Ограничават нанасяните от свободните радикали увреждания;
  • Съкращават времето за възстановяване от респираторни заболявания;
  • Понижават риска от сърдечно-съдови заболявания;
  • Подпомагат производството на колаген;
  • Забавят процесите на стареене;
  • Подпомагат регенерацията на кожните клетки;
  • Поддържат състоянието и функцията на храносмилателната система.

 

Jarzębina осигурява на тялото здравословните ефекти на легендарната в северните митологии офика.

Течната хранителна добавка Jarzębina представлява натурален сок от плодовете на разпространеното практически в цяла Европа и в северните части от Азия дърво офика (Sorbus aucuparia). Здравословните свойства на растението, познати на хората от дълбока древност, му отреждат място в митовете и легендите на много северни народи. Смятало се, че офиката е свещена за Тор, който рядко я поразявал с мълниите си. Келтите я считали са дървото на Кралицата на феите и я приемали за символ на силна интуиция и връзка с духовния мир, а норвежците вярвали, че от нея произлиза първата жена на света.

Горчивите и стипчиви дребни плодове на офиката се използват от векове в традиционните медицински практики на различни народи за лечението на широк спектър от здравословни проблеми. Те са богати на антиоксиданти, включително на витамин С, който стимулира производството на червени кръвни клетки и неутрализира ефективно свободните радикали, ограничавайки предизвикваните от тях оксидативни увреждания на клетките.

Витамин С, известен още като аскорбинова киселина, също така участва в множество важни процеси в тялото, включително в производството на колаген. По този начин той подпомага изграждането на мускулатурата и възстановяването на кръвоносните съдове. Това, в съчетание с антиоксидантното му действие и със способността му да понижава нивата на кръвното налягане и на холестерола, допринася за значително понижаване на риска от сърдечно-съдови заболявания.

Плодовете на офиката съдържат сорбинова киселина, която има изразен антимикробен потенциал. Благодарение на това те се нареждат сред ефективните природни средства за лечение на различни респираторни заболявания. Установено е, че активните вещества в състава им допринасят за облекчаване на болките в гърлото, възпаленията на дихателните пътища и конгестията при настинки, грип и астма.

Като добър източник на влакнини – както разтворими, така и неразтворими, офиката не само съдейства за подобряване на липидния профил, но също така оптимизира работата на стомашно-чревния тракт. Установено е, че тя оказва положително въздействие върху  храносмилането и върху чревния транспорт, като по този начин подпомага лечението на хроничен запек и облекчава симптомите при стомашни разстройства.

Адстрингентното действие на плодовете на офиката се отразява положително и върху здравето на кожата. Активните вещества в състава им стимулират кръвообращението и ограничават оксидативните увреждания, оказвайки регенеративен и подмладяващ ефект върху кожните клетки.

Съставки:В 25 ml.:Дн. доза:

Каму каму
Екстракт от плод, осигуряващ

75 mg150 mg

Витамин С

7.5 mg15 mg


Плодов сок от офика (Sorbus aucuparia) 99,7% - произведен от концентриран плодов сок от офика, стандартизиран екстракт от плод каму каму (Myrciaria dubia) 0,3%, включително натурален витамин С.

Без добавена захар - съдържа естествено срещащи се захари.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 год. По 25 ml 2 пъти дневно, половин час преди хранене.

* разклатете всеки път преди употреба. 

Съхранение: Да се ​​пази далеч от малки деца и пряка слънчева светлина. След отваряне  съхранявайте в хладилник. Да се използва до 21 дни след отваряне. 

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EKAMEDICA, Полша