Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Редукция на теглото, коса и кожа - Полски хвощ, сироп 500 ml EkaMedica

 • Марка: Ekamedica
 • Кат. номер:000237 EK
Допринася за поддържане на нормално телесно тегло. Подпомага дейността на храносмилателната и кръвоносната система
Подробно описание +

Skrzyp

Полски хвощ

Хранителна добавка, 500 ml

 

Skrzyp Polny 0,5 L Suplement diety е хранителна добавка, която съдържа екстракт от хвощ. Ефективна е за поддържане на здравословното тегло, укрепване на кръвоносните съдове и подобряване здравето на костите, кожата, косата и ноктите.


Здравословни ефекти от Skrzyp Polny 0,5 L Suplement diety:

 • допринася за нормализиране на теглото, посредством своя диуретичен ефект;

 • действа благоприятно при проблеми в уринарния тракт, благодарение на антибактериалното си и диуретично действие.

 • укрепва стените на кръвоносните и предотвратява тяхното втвърдяване;

 • предотвратява заболявания, свързани със сърдечно-съдовата система, намалявайки нивата на лошия холестерол в кръвта;

 • подпомага тялото да се отърве от вредните съединения и му помага да се справи с различни възпаления и инфекции;

 • подсилва защитните функции на организма, благодарение на антиоксидантно си действие;

 • подпомага костната система, подобрявайки плътността и консистенцията на костната и хрущялната тъкан;

 • поддържа кожата здрава и еластична, като я предпазва от влиянието на свободните радикали;

 • оказва благоприятен ефект върху растежа на косата и предотвратява косопада.


Полезни свойства на екстракта от хвощ:

Обикновеният полски хвощ или Equisetum arvense е многогодишна папрат, който се среща в Европа, Северна Африка, Северна Азия, както и в други влажни места с умерен климат. Достига до 30 см височина и има зелено, гъсто разклонено стъбло, което расте от пролетта до есента. Стъблото му прилича на конска опашка и това е причината в някои региони да е познато с това название.

Хвощът има дълбока традиция в лечебните практики на древните. В миналото хората са го  използвали като средство срещу чупливи кости, при проблеми с бъбреците и за облекчаване на задържането на течности.

Днес фармакологичните свойства на хвоща са потвърдени, като се счита, че те се дължат на неговия състав. В него влизат  силициев диоксид,  силициева киселина, сапонин и систеролите –  бета-ситостерол, кампестерол, изофукостерол. Растението съдържа повече от 15 вида биофлавоноиди, както и манган, калий, сяра и магнезий.

Флавоноидите са известни със своето мощно антиоксидантно действие, което защитава тялото от ефектите на свободните радикали, а силициевият диоксид подпомага здравето на костите, кожата, косата и ноктите.

 

•       Редуциране на теглото

Благодарение на своя биохимичен състав, хвощът има диуретично действие, посредством което спомага за изчистване на излишните течности от организма. Това свойство, заедно с противовъзпалителните му ефекти го превръщат в идеално средство за лечение на урологични и бъбречни проблеми. Освобождаването на ненужните течности в организма от своя страна води до премахване на усещането за подутост и редукция на телесното тегло.

 

•       Ниско кръвно и здрави кръвоносни съдове

Хвощът има способността да отпуска кръвоносните съдове и намалява кръвното налягане. Фитостеролите, съдържащи се в него намаляват лошия холестерола и предотвратяват възпалението в клетките. По този начин се предотвратява втвърдяването на кръвоносните съдове, което е основната причина за заболяванията на сърдечно-съдовата система.

 

•       Плътна костна тъкан

Хвощът има способността да намалява клетките, които разграждат костите. Това се дължи най-вече на високото му съдържание на силициев диоксид. Никое друго растение не съдържа толкова висока концентрация на това вещество. Силициевият диоксид,  подобрява образуването, плътността и консистенцията на костната и хрущялната тъкан като засилва синтеза на колаген и стимулира усвояването на калций.

•       Красива коса и еластична кожа

Хвощът е ефикасно средство за подобряване здравето на кожата, косата и ноктите. Благодарение на богатото съдържание на антиоксиданти, той предпазва кожата от инфекции и възпаления, а стимулирайки образуването на колаген я поддържа млада и еластична.

Наред с това, съдържащите се в него антиоксидантни и силиций са от полза и за косата. Антиоксидантите помагат за намаляване на възпалението и стареенето на косата, причинено от свободните радикали, а по-високото съдържание на силиций предпазва от косопад.

Билката съдържа и агенти, които втвърдяват ноктите и предотвратяват лесното им счупване.

Skrzyp Polny 0,5 L Suplement diety е продукт на EkaMedica. Повече от 20 години компанията  специализира в създаването на хранителни добавки. Нейната запазена марка са високите професионални стандарти, с които гарантира ефективността на натуралните съставки, които използва.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Екстракт от полски хвощ
(билка)
405 mg810 mg 


Вода, екстракт от хвощ билка (Equisetum arvense), лимонена киселина.   

Не съдържа: Алкохол, глутен, оцветители, консерванти, захар.

Приложение: Допринася за поддържане на нормално телесно тегло. Подпомага дейността на храносмилателната и кръвоносната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта. За възрастни над 18г: По 20 ml 1 -2 пъти дневно, половин час преди хранене.

Съхранение: Да се пази далеч от малки деца и пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник. Да се използва до 21 дни след отваряне.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EkaMedica, Полша.