Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Коса и кожа - Хиалуронова киселина, 25 g прах Nutricost

  • Марка: Nutricost
  • Кат. номер:08145 (084201) NC
За нормалното състояние на косата, кожата, ноктите и съединителната тъкан.
Подробно описание +

Hyaluronic Acid

Хиалуронова киселина

Хранителна добавка, 25 g прах

 

Nutricost Hyaluronic Acid Powder, 25 гр, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва хиалуронова киселина под формата на прах. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за укрепването на хрущялите и ставите, намаляване на болката при артрит, подобряване на здравето на кожата и зрението.

Хиалуроновата киселина е естествено срещащо се вещество, което се намира в телата ни - главно в кожата, съединителната тъкан и очите. Това е вид гликозаминогликан, който е молекула, която спомага за осигуряването на структурна подкрепа за клетките и тъканите в тялото. Хиалуроновата киселина първоначално е била извлечена от гребен на петел. Днес химичното съединение се произвежда чрез лабораторно създаден процес на ферментация.

Най-голямото предимство, което хиалуроновата киселина може да предложи, е високият капацитет за задържане на вода, независимо дали върху кожата, в очите или в меките тъкани. Хиалуроновата киселина се счита за гликозаминогликан, което ѝ дава способността да задържа голям обем вода заедно с високия си вискозитет.

Хиалуроновата киселина осигурява влага и структурна подкрепа на много различни тъкани в човешкото тяло: кожа, сухожилия и стави, очни ябълки, пъпна връв, синовиална течност, скелетни тъкани, сърдечни клапи, бели дробове, аорта и простата.

През последните две десетилетия нови изследвания показват, че полезните свойства на хиалуроновата киселина включват хидратация, смазване на ставната повърхност, капацитет за запълване на пространството в тъканите и между клетките, изграждане на рамката, през която клетките мигрират, възстановяване на тъкани и рани, регулиране на активирането на възпалителни клетки, засилване на имунните отговори, възстановяване на увреждането на фибробластите и поддържане на епителните клетки на кожата. Някои проучвания също предполагат, че добавките с хиалуронова киселина могат да имат допълнителни ползи за здравето като подобряване на храносмилането и подпомагане на имунната функция.

 

Ползи за здравето:

  • Хидратира сухата и състарена кожа;
  • Спомага за намаляване на бръчките;
  • Действа благоприятно при рани, слънчеви изгаряния и възпаления по кожата;
  • Подпомага движението в увредени стави;
  • Спомага за намаляване на сухотата и дискомфорта в очите;
  • Предпазва организма от развитието на възпалителни заболявания в стомашно-чревния тракт.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

Съставки:в 1/2 м.л. / 0.1 g:Дн. доза:
Хиалуронова киселина100 mg100 mg


Приложение: Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите и съединителната тъкан.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 / 2 мерителна  лъжичка веднъж дневно, разтворена в поне 350 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®, USA