Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

виж продукти

Имунитет - Гравиола, сироп 500 ml EkaMedica

17,07 лв.
  • Марка: Ekamedica
  • Кат. номер:671907 EK
Естествен антиоксидант, който помага на тялото да се бори с инфекциите
Подробно описание +

Graviola / Гравиола

Хранителна добавка, 0,5 л

 

Graviola е екстракт от плодовете на тропическото дърво гравиола, известно с със своето богато на полезни фитохимикали съдържание и с множеството си полезни за здравето качества. Добавката е отличен източник на антиоксиданти с изразени противовъзпалителни и антимикробни свойства, който подпомага лечението на различни инфекции, стимулира имунната защита на тялото, съдейства за стабилизиране на нивата на глюкоза в кръвта, допринася за подобряване на настроението и поддържа респираторното здраве.Здравословни ефекти на Graviola:

  • Допринася за неутрализиране на свободните радикали;
  • Потиска възпалителните процеси;
  • Подпомага имунната функция;
  • Унищожава множество патогенни микроорганизми;
  • Съдейства за облекчаване на симптомите на тревожност и депресия;
  • Подобрява контрола на кръвната захар;
  • Подпомага лечението на различни респираторни състояния;
  • Поддържа очното здраве.

 

Graviola – екстракт от тропически плод с превъзходен вкус и множество полезни за здравето качества!

Гравиола е популярното наименование на сочните едри плодове на южноамериканското тропическо дърво Annona muricata, известни със своя екзотичен вкус, наподобяващ комбинация от ягода и ананас с лек цитрусов нюанс и с широкия си набор от здравословни ефекти. Качествата им са познати от векове сред местното население, което ги използва за храна и за лечение на различни състояния, вариращи от кожни проблеми и рани до инфекциозни заболявания.

Плодовете на гравиола изобилстват на полезни фитохимикали, сред които се открояват антиоксидантни съединения като алкалоиди, сапонини, терпеноиди, флавоноиди, кумарини, лактони, антракинони, танини, гликозиди, феноли и фитостероли. Те са също така отличен източник на витамини В и С и на минерали – калий, магнезий, мед, желязо и фосфор.

Сред активните вещества в състава на гравиола се нареждат също така съединенията кампферол, рутинозид и кверцетин-3-0-рутенози д, които стимулират имунната активност на макрофагите, като стимулират определени биохимични реакции. За повишаване на съпротивителните сили на тялото допринася и високото съдържание на витамин С.

Фитохимикалите в гравиола притежават и мощен антимикробен потенциал. Благодарение на това плодовете понижават риска от различни проблеми на устната кухина като гингвинит, кариес и гъбични инфекции. Установено е, че те действат ефективно и срещу по-опасни патогени, включително срещу предизвикващата холерата бактерия Vibrio cholerae и срещу редица стафилококи.

Благодарение на антимикробните си свойства гравиола помага на тялото и да се справя по-бързо и по-ефективно с различни респираторни проблеми като обикновена настинка и бронхит. Активните вещества в състава на плодовете помагат за прочистване на дихателните пътища, за ограничаване на конгестията и за облекчаване на раздразненията на лигавицата. Те стимулират прочистването на секретите, които представляват благодатна за развитието на множество патогени среда.

Научни изследвания показват, че екстрактът от гравиола допринася за облекчаване на симптомите на тревожност и депресия. Заслугата за това е на съдържащите се в плодовете алкалоиди азимадолин, анонаин и норнуциферин, които стимулират рецепторите на серотонина – важен невротрансмитер, които допринася пряко за повишаване на настроението. Гравиола съдейства за ограничаване на стреса и тревожността и като потиска действието на кортизола – основния стресов хормон в човешкия организъм.

Съставки:в 25 ml:Дн. доза:
Гравиола

   Екстракт от плод (еквивалентен на 45.6 g плодове от гравиола)

1.9 g3.8 g


Вода, екстракт от плод гравиола, лимонена киселина.

Без добавена захар - съдържа естествено срещащи се захари

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната, сърдечно-съдовата и нервната системи.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 25 ml 1-2 пъти дневно, преди хранене.

Съхранение: След отваряне да се съхранява в хладилник. Да се използва до 21 дни след отваряне. 

Забележка: Да се ​​пази далеч от малки деца. Пазете от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EKAMEDICA, Полша