Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Диабет - Бяла черница, сироп 500 ml EkaMedica

  • Марка: Ekamedica
  • Кат. номер:671679 EK
Подпомага въглехидратния метаболизъм и помага за поддържане на нормални нива на кръвната захар
Подробно описание +

Morwa Biała / Бяла черница

Хранителна добавка, 0,5 л

 

Morwa Biała е хранителна добавка, съдържаща екстракт от листа на бяла черница. Билковият извлек притежава мощни антиоксидантни, противовъзпалителни и антибактериални свойства, подобрява глюкозния метаболизъм, поддържа здравето на сърдечно-съдовата система, подпомага паметта, когнитивните функции и работата на имунната система, съдейства за облекчаване на симптомите на тревожност и депресия.

 

Полезни за здравето свойства на Morwa Biała:

  • Съдейства за понижаване на нивата на глюкоза в кръвта;
  • Понижава риска от сърдечно-съдови заболявания;
  • Допринася за подобряване на паметта и познавателните способности;
  • Ограничава оксидативния стрес;
  • Противодейства на възпалителните процеси;
  • Подпомага имунната функция;
  • Съдейства за облекчаване на симптомите на тревожност и депресия;
  • Допринася за повишаване на издръжливостта.

Morwa Biała – природно средство срещу високи нива на кръвната захар с множество други здравословни ефекти!

Хранителната добавка Morwa Biała на марката EkaMedica е билкова формула на базата на екстракт от листа на дървото бяла черница (Morus alba), използвани като лечебно средство още от времето на Древен Рим. Растението е богато на полезни за здравето фитохимикали като рутин, апигенин, лутеолин, морин, антоцианини, ресвератрол, кафеена киселина, галова киселина, хлорогенна киселина и други.

Множество научни разработки показват, че екстрактът от листата на растението потиска усвояването на въглехидратите, водещо до понижаване на нивата на кръвната захар и до рязко повишаване на нивата на инсулин след ядене. Активните вещества в състава му също така съдействат за подобряване на инсулиновата чувствителност и на глюкозната толерантност.

Други разработки свързват приема на екстракта с понижаване на нивата на триглицеридите, на общия и на „лошия“ (LDL) холестерол, както и на маркерите за възпалителни процеси (CRP) и за оксидативни увреждания на клетъчно ниво (8-изопростан). Това, заедно със способността му да ограничава отлагането на артериална плака и да регулира стойностите на кръвното налягане, подобрява съществено превенцията на най-разпространените сърдечно-съдови заболявания.

Екстрактът от листа на бяла черница също така съдейства за подобряване паметта и способността за учене. Установено е, че фитохимикалите в състава му подпомагат растежа на мозъчните клетки и подобряват защитата им срещу оксидативното въздействие на свободните радикали.

Бялата черница подпомага и освобождаването от излишните килограми. Съдържащите се в листата ѝ активни вещества потискат апетита, ограничават производството и натрупването на мазнини, като същевременно предотвратяват и риска от омазняване на черния дроб и свързаните с него усложнения.

Приемът на екстракта допринася и за подобряване на имунната функция. Установено е, че той съдържа съединения, които повишават активността на макрофагите и съдействат за засилване на имунния отговор на тялото. На клетъчно ниво фитохимикалите стимулират действието на някои про-инфламаторни цитокини (TNF-α, IL-1β, IL-6, и IL-10) и хормони (простагландин Е2).

Съществуват научни доказателства, че екстрактът от листата на черницата допринася за повишаване на нивата на невротрансмитера GABA (гама-аминомаслена киселина) и за понижаване на концентрацията на допамин, което помага за облекчаване на симптомите на тревожност и депресия. Активните вещества съдействат и за нормализиране на нивата на кортизол, с което повишават способността на тялото да се справя със стреса.


Съставки:в 25 ml.:Дн. доза:NRV%
Бяла черница
     /Morus alba/, (екстракт от листа 4:1)
750 mg1500 mg**


Вода, екстракт от листа на бяла черница (Morus alba), лимонена киселина.

Не съдържа: Алкохол, глутен, оцветители, консерванти, захар.

Приложение: Допринася за поддържане на нормален глюкозен метаболизъм и нормални нива на кръвната захар.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта. За възрастни над 18г:  По 25 ml 1-2 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина. Разклатете добре преди употреба. След отваряне съхранявайте в хладнилник. Да се използва до 21 дни след отваряне.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EkaMedica, Полша.