Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Черен дроб и жлъчка, Артишок, сироп 500 ml EkaMedica

 • Марка: Ekamedica
 • Кат. номер:671389 EK
Подпомага функциите на черния дроб и жлъчните пътища
Подробно описание +

Karczoch / Сок от артишок

Хранителна добавка, 0,5 л

 

Karczoch е течна хранителна добавка, произведена от 100% натурален сок от пресни листа на известното от векове с със здравословните си свойства и със своя превъзходен вкус средиземноморско растение артишок. Активните вещества в състава му неутрализират свободните радикали, поддържат чернодробното и сърдечното здраве, подпомагат храносмилането и чревния транзит, съдействат за понижаване на нивата на кръвна захар и осигуряват на тялото множество полезни фитохимикали и минерали.

 

Полезни за здравето свойства на Karczoch:

 • Ограничава оксидативните поражения на клетъчно ниво;
 • Подпомага регенерацията на чернодробните клетки;
 • Стимулира производството на жлъчен сок;
 • Понижава риска от сърдечно-съдови заболявания;
 • Допринася за подобряване на липидния профил;
 • Подпомага регулирането на глюкоза в кръвта;
 • Осигурява на тялото желязо и понижава риска от анемия;
 • Съдейства в битката с наднорменото тегло;
 • Намалява предпоставките за развиване на метаболитен синдром.

 

Karczoch осигурява в концентриран вид изобилието от витамини, фитохимикали и минерали, съдържащи се в листата на артишока!

Течната хранителна добавка Karczoch е произведена от листата на известното от хилядолетия в страните около Средиземно море като храна и лекарство растение артишок (Cynara scolymus L). Описано е още от прочутия древен лекар и фармацевт Диоскурид, който го включва в своята фармакопея De Materia Medica. Хората го считали не само за деликатес, но и за мощен афродизиак и вярвали, че консумацията му ще им осигури наследник от мъжки пол.

За мнозина вероятно ще прозвучи изненадващо, но артишокът е сред растенията с най-високо съдържание на антиоксиданти на планетата. Това, заедно с изобилието от витамини и минерали в състава му обяснява неговите многобройни и разностранни здравословни ефекти. Макар на трапезата най-високо ценена да е средната му месеста част, основната част от полезните вещества е съсредоточена в листата на растението.

Сред фитохимикалите, които осигуряват на артишока впечатляващ ORAC индекс (показател за способността за абсорбция на свободни радикали) се открояват съединенията кверцетин, рутин, галова киселина и цинарин. Всички те ограничават оксидативните увреждания на клетките, като по този начин предотвратяват патологичните промени и понижават риска от тежки хронични заболявания.

Листата на артишока са богат източник на силимарин – фитохимикал, който най-често се свързва с белия трън. Заедно с цинарина той подпомага регенерацията на чернодробните клетки, стимулира производството на жлъчен сок, оптимизира функцията на жлъчката и подобрява защитата на черния дроб от токсини, замърсители в околната среда и канцерогени.

Повишената секреция на жлъчен сок подпомага не само детоксикацията на тялото, но и храносмилателните процеси. Смесен със стомашните сокове, той улеснява разграждането и усвояването на храната. Артишокът съдържа и пребиотика инулин, който подобрява баланса на чревната микрофлора и защитата на стомашно-чревния тракт от вредни патогени. Той е добър източник и на витамин В1 (тиамин), необходим за поддържането на нивата на солна киселина в стомаха в здравословни граници. Пребиотичните влакнини в състава на растението подобряват и чревния транзит, което заедно с оптимизираното храносмилане помага за поддържане на теглото в здравословни граници.

Начините, по които артишока допринася за поддържане на състоянието и функцията на сърдечно-съдовата система са няколко. Той е добър източник на калий – минерал, който съдейства за нормализиране на кръвното налягане и за неутрализиране на излишния натрий в тялото. Цинаринът от своя страна допринася за понижаване на нивата на общия и лошия (LDL) холестерол, както и на триглицеридите, с което понижава риска от кардиологични проблеми.

Съдържащите се в листата на артишока влакнини забавят усвояването на глюкозата, предотвратявайки предизвикващите сериозни проблеми при диабетиците резки промени в нивата на инсулин. Подобреният контрол на кръвната захар в съчетание с положителния ефект върху сърдечно-съдовото здраве и регулирането на теглото допринасят и за понижаване на риска от метаболитен синдром.

 

Съставки:в 25 ml.:Дн. доза:
Артишок
   (сок от листа)
24.95 ml49.9 mg
        Цинарин23.10 mg46.20 mgСок от пресни листа на артишок (Cynara scolymus L) 99,8% - произведен от концентриран сок от пресни листа на артишок, лимонена киселина.

Без добавена захар - съдържа естествено срещащи се захари.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на черния дроб и жлъчката.
Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 год: По 25 ml 1-2 пъти дневно, след хранене.

Съхранение: Да се ​​пази далеч от малки деца и пряка слънчева светлина. След отваряне  съхранявайте в хладилник. Да се използва до 21 дни след отваряне. 

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EKAMEDICA, Полша