Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Сърдечно-съдова система - Глог + Витамин С, сироп 500 ml EkaMedica

13,67 лв.
  • Марка: Ekamedica
  • Кат. номер:671167 EK
Подпомага работата на сърцето и кръвообращението
Подробно описание +

Głóg / Сок от глог

Хранителна добавка, 0,5 л

 

Течната хранителна добавка Głóg на марката EkaMedica представлява натурален сок от плодове на глог, обогатен с натурален витамин С от плодовете на тропическото дърво каму каму. Продуктът, който се отличава с мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, допринася за поддържане и подобряване на сърдечното здраве, съдейства за понижаване на холестерола, подпомага храносмилането, забавя стареенето на кожата, облекчава симптомите на тревожност и депресия.

 

Полезни за здравето свойства на плодовете на глога:

  • Допринася за понижаване на кръвното налягане;
  • Подобрява регулирането на нивата на липиди в кръвта;
  • Подпомага лечението на сърдечна недостатъчност;
  • Ограничава оксидативните увреждания на клетките;
  • Подпомага работата на храносмилателната система;
  • Съдейства за ограничаване на тревожността и депресията;
  • Забавя процесите на стареене на кожата.

 

Głóg осигурява на тялото полезните ефекти на ценените в цял свят плодове на глога

Здравословните качества на дребните червени плодове на малките дървета и храсти от род Crataegus, известни под общото название глог, са добре познати и използвани в продължение на векове от различните народи, населяващи умерените региони на Европа, Азия и Северна Америка като средство срещу проблеми със сърцето и храносмилателната система. Стипчивите, леко сладки топчета фигурират сред основните билки в китайската традиционна медицина още от 659 година.

Глогът съдържа фитохимикали с изразени съдоразширяващи свойства, благодарение на което допринася за трайно понижаване на високото кръвно налягане. Научни изследвания показват, че приемът на екстракт от глог тонизира сърцето и подпомага превенцията и лечението на редица кардиологични проблеми като сърдечна недостатъчност, исхемична болест на сърцето, ангина пекторис, смущения в сърдечния ритъм и атеросклероза.

Голяма част от здравословните ефекти на плодовете на глога се държат на изобилието на антиоксиданти и най-вече на олигомерните проантоцианидини – органични съединения, които усилват действието на витамините А, С и Е, съдействат за подобряване на кръвообращението, стягат капилярните стени, потискат възпалителните процеси в тялото, подпомагат работата на имунната система и ограничават оксидативните увреждания в клетките на мозъка и на останалите части на тялото.

Научни изследвания свързват приемането на екстракт или сок от плодове на глог със съществено подобряване на липидния профил на кръвта. Повишеното съдържание на холестерол и триглицериди е една от основните предпоставки на натрупване на артериални плаки и развиването на атеросклероза.

Установено е, че активните вещества в глога стимулират секрецията на жлъчка и други стомашни сокове, с което улесняват разграждането и усвояването на трудносмилаеми храни и най-вече на такива с високо съдържание на мазнини и протеини. Плодовете са богати на пребиотични вещества, които съдействат за подобряване на чревната микробиота и за съкращаване на преминаването на храната през стомашно-чревния тракт.

Фитохимикалите в глога допринасят и за ограничаване на възпалителните процеси в тялото. Клинични изпитвания показват, че те могат да допринесат за облекчаване на хронични възпаления, свързани с различни състояния, включително диабет, астма, чернодробни проблеми и рани.

Глогът също така съдейства за облекчаване на проявите на тревожност. Ефективността му е сравнима с тази на повечето синтетични медикаменти със сходно предназначение, но без техните странични ефекти. Освен това благодарение на антиоксидантните си свойства той подобрява хидратирането на кожата, като по този начин инхибира формирането на бръчки и забавя стареенето на клетките.


Съставки:в 25 ml.:Дн. доза:
Каму каму
    Екстракт от плодове /Myrciaria dubia/, осигуряващ
75 mg150 mg
           Натурален витамин С7.5 g15 g


Плодов сок от глог (Cratageus L.) 99.7% (от концентриран плодов сок от глог), стандартизиран екстракт от плодовете на каму каму 0,3%, включително натурален витамин С.

Без добавена захар - съдържа естествено срещащи се захари.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на сърдечно-съдовата система.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Дане се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 25 ml 2 пъти дневно.

*разклатете добре преди употреба.  

Съхранение: Да се ​​пази далеч от малки деца пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник. Да се консумира до 21 дни след отваряне. 

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EKAMEDICA, Полша