Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Антиоксидант - Американска синя боровинка, сироп 500 ml EkaMedica

  • Марка: Ekamedica
  • Кат. номер:160015 EK
Повишава имунитета и защитава клетките от оксидативен стрес
Подробно описание +

Borówka Amerykańska/ Американска боровинка

Хранителна добавка, 0,5 л

 

Borówka Amerykańska е мощна антиоксидантна формула, съдържаща натурален сок от американска боровинка с добавен естествен витамин С от плодовете на тропическия храст каму каму. Ежедневното ѝ приемане допринася за ограничаване на оксидативните увреждания, оказва положително въздействие върху здравето на сърцето и мозъка, облекчава възпалителните процеси, подпомага храносмилането и борбата с наднорменото тегло.

 

Полезни за здравето свойства на Borówka Amerykańska:

  • Ограничава уврежданията, предизвиквани от свободните радикали;
  • Понижава риска от сърдечно-съдови заболявания;
  • Подобрява контрола на кръвното налягане;
  • Поддържа паметта и когнитивните способности;
  • Противодейства на възпалителните процеси;
  • Подпомага работата на стомашно-чревния тракт;
  • Съдейства за освобождаване от излишните килограми.

 

Borówka Amerykańska – полезен за здравето натурален сок, обогатен с естествен витамин С.

През последните години американската боровинка (Vaccinium corymbosum) набира все по-голяма популярност сред почитателите на здравословния живот с множеството си полезни ефекти върху състоянието и функцията на човешкото тяло. Заслугата за тях е на мощни фитохимикали, наречени антоцианини, които придават на плодовете на този многогодишен храст, наричани от някои „Царе на антиоксидантите“, характерния наситен синьо-лилав цвят.

В състава на американската боровинка влизат и много други полезни за здравето фитохимикали и минерали. Плодовете са особено богати на витамин К, манган и витамин С и добър източник на витамин В6, тиамин, рибофлавин, витамин Е и мед. В допълнение към това те съдържат още ниацин, витамин А, фолиева киселина, пантотенова киселина, цинк, желязо, магнезий и фосфор.

Едно от основните достойнства на американската боровинка е способността ѝ да неутрализира свободните радикали и по този начин да предпазва клетките от предизвикваните от тях увреждания, известни като оксидативен стрес. Тя се нарежда на първо място сред всички плодове по съдържание на антоцианини, които също така ограничават възпаленията, стимулират имунната функция и въздействат благотворно върху сърдечното и мозъчното здраве.

Научни изследвания показват, че активните вещества в състава на американската боровинка допринасят за запазване на когнитивните функции и паметта с напредването на възрастта. Установено е, че те оказват положително влияние върху познавателните способности и при по-младите, включително деца в училищна възраст.

Благодарение на антиоксидантното си действие, американската боровинка допринася и за облекчаване на възпалителните процеси, които лежат в основата на повечето тежки хронични състояния. Клинични изпитвания сочат, че полифенолите в състава на плодовете съдействат за ограничаване на активността на няколко възпалителни маркера.

Множество разработки осигуряват доказателства за полезните ефекти на американската боровинка върху състоянието и функцията на сърдечно-съдовата система. Установено е, че приемът на сока допринася за понижаване на систоличното и диастоличното кръвно налягане при хипертоници и съдейства за значително ограничаване на артериалните плаки – симптом на атеросклероза и предвестник на сериозни кардиологични проблеми.

Изобилието от полезни вещества в състава на американската боровинка подпомага и освобождаването от излишните килограми. Те създават усещане за ситост, което допринася за ограничаване на приема на храна и за по-пълноценното ѝ усвояване. Плодовете също така подпомагат храносмилателните процеси и чревната перисталтика.

Съставки:в 25 ml.:Дн. доза:
Каму каму
    Екстракт от плод /Myrciaria dubia/, осигуряващ
75 mg150 mg
        Витамин С7.5 mg15 mg


Плодов сок от боровинки (Vaccinium corymbosum L.) 99,7% - произведен от пресен плодов сок от боровинки, стандартизиран екстракт от плодове каму каму (Myrciaria dubia) 0,3%, включително натурален витамин С.

Без добавена захар - съдържа естествено срещащи се захари.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на зрението.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 25 ml 1-2 пъти дневно, преди хранене.

*разклатете добре преди употреба.

Съхранение: Да се ​​пази далеч от малки деца и пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник. Консумирайте до 21 дни след отваряне.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EKAMEDICA, Полша