Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Женско здраве - Люцерна, сироп 500 ml EkaMedica

  • Марка: Ekamedica
  • Кат. номер:000886 EK
В помощ на женския организъм по време на менопауза и ПМС
Подробно описание +

Lucerna / Люцерна

Хранителна добавка, 0,5 л

 

Lucerna е течна хранителна добавка, произведена от екстракт от люцерна – растение с хилядолетна история в традиционните медицински практики на различни народи от Европа и Азия. Активните вещества в състава ѝ допринасят за облекчаване на симптомите на менопаузата и пременструалния синдром, съдействат за понижаване на нивата на глюкоза и холестерол, неутрализират свободните радикали, поддържат здравето на сърдечно-съдовата система, подпомагат детоксикацията на тялото и превенцията на различни заболявания.


Здравословни ефекти на Lucerna:

  • Помага на тялото да премине по-леко през менопаузата;
  • Облекчава симптомите на предменструален синдром;
  • Подпомага контрола на кръвната захар, превенцията и терапията на диабет;
  • Съдейства за регулиране на нивата на холестерол;
  • Понижава риска от остеопороза;
  • Поддържа състоянието и функцията на сърдечно-съдовата система;
  • Подпомага храносмилането;
  • Допринася за ограничаване на оксидативния стрес на клетките.

 

Lucerna осигурява на тялото изобилие от жизненоважни за човешкото здраве фитохимикали, ензими, витамини и минерали

Течната хранителна добавка Lucerna на марката EkoMedica е мощна формула за поддържане на здравето, основаваща се на екстракт от разпространеното в цял свят тревисто растение люцерна (Medicago sativa). Отличава се с изключително развита коренова система, простираща се на дълбочина до двадесетина метра надолу в почвата, благодарение на което може да извлича минерали, липсващи в повърхностния слой.

Сведения за използването на люцерната като храна и лекарство съществуват отпреди 6 хилядолетия. Древните араби и перси я наричали „бащата на всички храни“, а в различни далекоизточни традиционни медицински практики я използвали като лек при стомашни язви, задържане на вода, артритни състояния и липса на апетит.

Люцерната е богата на фитохимикали, наречени фитоестрогени, които наподобяват по структура и действие женския полов хормон естроген. Благодарение на това екстрактът от растението съдейства за облекчаване на редица неприятни прояви на менопаузата и предменструалния синдром като горещи вълни, крампи, проблеми със съня и други. Той е също така отличен източник на витамин К, който допринася за ограничаване на обилно кървене и спазми.

Научни изследвания показват, че активните вещества в люцерната съдействат за понижаване на нивата на триглицеридите, общия и „лошия“ (LDL) холестерол в кръвта и за повишаване концентрацията на „добрия“ (HDL) холестерол. Ефектът се дължи на високото съдържание на сапонини, които ограничават абсорбирането на холестерола в червата и улесняват отвеждането на съединенията, необходими за синтеза му от организма. Освен това фитохимикалите в растението противодействат на формирането на артериална плака, което заедно с ефекта върху липидния профил подпомага превенцията на сърдечно-съдови проблеми.

Люцерната е богата и на антиоксидантни съединения, които ограничават оксидативния стрес, предизвикван от свободните радикали. Научни разработки свързват приема на екстракт от растението със спад в клетъчната смърт и уврежданията на ДНК, причинени от активните кислородни форми.

Механизмите, по които люцерната допринася за поддържане на състоянието и функцията на храносмилателната система, са няколко. На първо място тя е отличен източник на пребиотични съединения, наречени фрукто-олигозахариди, които подхранват полезните бактерии (пробиотици) в чревния тракт и съдействат за неутрализиране на вредни микроорганизми като Candida.

Освен това люцерната съдържа множество храносмилателни ензими, които участват в разграждането на различните видове храни. Тя е добър източник и на калий – важен електролит, който противодейства на задържането на вода в тялото и по този начин не само ограничава отоците, но и подпомага процеса на храносмилане.


Съставки:в 10 ml.:Дн. доза:
Люцерна
   (екстракт, еквивалентен на 5 g сурова люцерна)
0.625 mg1.25 g


Вода, екстракт от люцерна (Medicago sativa), лимонена киселина.

Без добавена захар - съдържа естествено срещащи се захари.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на черния дроб и отделителната система.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Дане се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта.За възрастни над 18 год.: По 10 ml 1-2 пъти дневно, 30 минути преди хранене.

*разклатете добре преди употреба.

Съхранение: Да се ​​пази далеч от малки деца и пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник. Да се консумира до 21 дни след отваряне. 

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: EKAMEDICA, Полша