Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

При алергии - Лутеолин (Luteolin), 50 mg x 120 капсули Nutricost

  • Марка: Nutricost
  • Кат. номер:73967 (468101) NC
При алергии, възпалителни процеси и свръхнатрупване на токсини в тялото
Подробно описание +

Luteolin/ Лутеолин

Хранителна добавка, 120 капсули

 

Luteolin / Лутеолин,  120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва лутеолин и рутин в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържане на когнитивна дейност. Усъвършенстваната, синергична формула на продукта съчетава лутеолин с мощния биофлавоноид - рутин, който подпомага работата на нервната система.

Лутеолинът е флавоноид, който притежава силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Присъства в хранителни продукти като зеленолистни зеленчуци, цитрусови плодове и някои подправки. Притежава разнообразни здравословни ползи - може да подобри сърдечно-съдовото функциониране, да защити главния мозък и нервите от увреждане, да намали възпалителните процеси в тялото и да повиши нивата на тестостерон.

 

Здравословни ползи:

 

  • Антиоксидант

Както всеки друг флавоноид, лутеолинът притежава антиоксидантни свойства. Свободните радикали увреждат клетките и тъканите и водят до развитие на хронични заболявания като рак, сърдечно-съдови заболявания и други. Приемът на лутеолин може да предотврати щетите, причинени от свободните радикали.

 

  • Противовъзпалителни свойства

Приемът на лутеолин може да намали възпалителните процеси в организма, а редовната консумация на тези флавоноиди може да намали производството на цитокини. По този начин могат да бъдат предотвратени в дългосрочен план заболявания като рак и артрит. Лутеолинът може също да намали възпаления, свързани със стомашно-чревния тракт.

 

  • Противоракови свойства

Лутеолинът е флавоноид, който подобрява клетъчния цикъл, като пречи на абнормния клетъчен растеж. Известно е, че раковите клетки имат свойството да метастазират, което ги кара да пътуват от една част на тялото в друга. Метастазите и миграцията на раковите клетки се случват благодарение на цитокините, а лутеолинът може да потисне производството им. По този начин флавоноидът блокира пътя, който раковите клетки използват, за да образуват метастази.

 

  • Антихистамин и стабилизатор на мастните клетки

Изследванията показват, че лутеолинът може да действа като стабилизатор на мастоцитите и да намали освобождаването на хистамин. Това може да е от полза за хората, който страдат от различни видове алергии или непоносимост към хистамин.

 

  • Мозъчна мъгла

Проучванията показват, че лутеолинът може да помогне при когнитивна дисфункция, причинена от възпаление. Лутеолинът намалява цитокините, които причиняват възпаление в главния мозък. Флавоноидът може да помогне конкретно при „мозъчна мъгла“ чрез намаляване на невровъзпалението.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Лутеолин50 mg50 mg


Оризово брашно, хипромелозна капсула.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Допринася за поддържане на когнитивна функция.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA