Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Мускулна и сърдечно-съдова система - Магнезий Оротат, 120 капсули Nutricost

  • Марка: Nutricost
  • Кат. номер:67365 (417101) NC
Форма на магнезий с висока бионаличност за силна мускулатура и сърдечно-съдова система
Подробно описание +

Magnesium Orotate / Магнезий Оротат

Хранителна добавка, 120 капсули

 

Magnesium Orotate / Магнезий Оротат,  120 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва магнезиев оротат в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка допринася за нормалното състояние на мускулите и сърдечно-съдовата система.

Магнезият е минерал, който има жизненоважно значение за човешкото здраве. Действа като катализатор в тялото. Над 300 ензимни реакции разчитат на него, за да протичат нормално. Магнезият отпуска мускулите и помага при симптоми, свързани със синдрома на неспокойните крака.

Оротат е вид магнезиева сол от оротова киселина. Неговата функция е подобна на другите видове магнезий, но изследванията показват, че предлага специфични ползи за сърцето. Магнезиевият оротат намалява тежестта на хроничната миокардна дисфункция и структурните увреждания при кардиомиопатия. Той има ключова роля в доставянето на така необходимата енергия на сърцето.

 

Какво представлява магнезиевият оротат?

Магнезиевият оротат е магнезиева сол, свързана с оротова киселина. Това е най-лесно усвоимата форма на магнезий и преминава лесно през клетките в тялото в сравнение с други видове магнезий. Магнезиевият оротат притежава множество ползи и допринася за поддържането на сърдечно-съдовото и стомашно-чревното здраве.

 

Здравословни ползи от приема на магнезиев оротат:

 

  • Поддържа здравето на сърдечно-съдовата система

Проучванията показват, че солите на оротовата киселина, по-точно магнезиевите соли, поддържат нормалното функциониране на сърцето.

 

  • Повишава издръжливостта

Изследвания върху животни и хора показват, че магнезиевият оротат може да бъде ефективен за повишаване на издръжливостта при изпълнението на редица физически упражнения.

 

  • Подпомага храносмилането

Известно е, че магнезият е естествено слабително средство. Приемът на магнезиев оротат се отразява благоприятно върху някои стомашно-чревни състояния, например синдром на раздразненото черво.

 

  • Насърчава здравето на костите

Недостигът на магнезий е един от водещите фактори за остеопороза. Възрастните хора са склонни да имат по-нисък хранителен прием на това вещество и са особено уязвими към дефицита. Допълнителният прием на магнезий може да спомогне за нормализиране на този дефицит и да насърчи нормалните структура и функции на костите.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза (2 капс.):
Магнезий
  (от 1000 mg магнезиев оротат)(елементарен)
35 mg70 mg


Хипромелозна капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник), силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО.  Подходящ за вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на мускулите и сърдечно-съдовата система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA