Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Простата - Сао Палмето (Saw Palmetto), 227 g прах Nutricost

  • Марка: Nutricost
  • Кат. номер:67351 (423101) NC
Първокласна формула в подкрепа на простатата и уринарния тракт
Подробно описание +

Organic Saw Palmetto

Сао Палметто Органик

Хранителна добавка, прах, 227 g

 

Organic Saw Palmetto / Сао Палмето Органик, прах, 227 g, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва органичен екстракт от плодове на Сао Палмето  /Serenoa repens/. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за нормалното функциониране на простатната жлеза.

Saw palmetto е вид палма, чийто екстракт обикновено се използва за направата на хранителни добавки за подобряване на здравето на простатата, балансиране на хормоналните нива и предотвратяване на косопада при мъжете. Обещаващи клинични изследвания показват, че екстрактът от сао палмето може да спомогне за повишаване на нивата на тестостерон, намаляване на възпалението и подобряване на функцията на пикочните пътища.

 

Здравословни ползи:

 

  • Може да предотврати косопада

Екстрактът от Saw palmetto може да предотврати косопада и да увеличи плътността на косата чрез намаляване на нивата на специфичен ензим, свързан с развитието на този процес.

 

  • Може да подобри функцията на пикочните пътища

Сао палмето може да подобри функцията на пикочните пътища, особено при хора с проблеми с простатата.

 

  • Поддържа здравето на простатата

Някои изследвания показват, че екстрактът от сао палмето може да поддържа здравето на простатата и да спомогне за предотвратяване на проблеми като доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ, аденом на простатата) и рак на простатата.

 

  • Може да намали възпалението

Екстрактът от Saw palmetto има противовъзпалителни свойства, които могат да подпомогнат лечението на определени състояния. Растението намалява отока, както и няколко маркера на възпаление, включително интерлевкин 6 (IL-6) при възпаления на простатата.

 

  • Може да спомогне за регулиране на нивата на тестостерон

Сао палмето често се използва от хора, които искат естествено да повишат нивото на тестостерон. Растението действа, като намалява активността на 5-алфа редуктазата - ензим, отговорен за превръщането на тестостерона в DHT. По този начин се запазва нормалното ниво на тестостерон. Така се подобрява изпълнението на редица процеси в тялото, а също така се повишават либидото и настроението.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

Съставки:В 1 доза / 1 g:Дн. доза:
Сао Палметто Органик

   Прах от плодове /Serenoa repens/

1 g1 g


Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на простатната жлеза.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 мерителна лъжика дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA