Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Антиоксидант - Моринга (Moringa), 180 капсули Nutricost

  • Марка: Nutricost
  • Кат. номер:67171 (327101) NC
С тонизиращ, антиоксидантен и имуностимулиращ ефект
Подробно описание +

Moringa/ Моринга

Хранителна добавка, 180 капсули

 

Moringa/ Моринга, 180 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва органичен екстракт от листа на Моринга  /Morigna oleifera/. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи. Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, както и за поддържането на нормално ниво на кръвната захар, холестерола и триглицеридите.

Moringa oleifera е растение, което се използва в традиционната медицина от векове и е възхвалявано заради своите здравословни ползи. Билката е много богата на антиоксиданти и биоактивни растителни съединения.

Листата на растението Моринга съдържат 7 пъти повече витамин С в сравнение с портокалите и 15 пъти повече калий от бананите. Богати са и на калций, протеини, желязо и аминокиселини, които помагат на тялото да поддържа своето здравословно благосъстояние. Съдържа и голямо количество антиоксиданти - вещества, които могат да предпазят клетките от увреждане и могат да засилят защитните функции на имунната система.

 

Здравословни ползи:

 

  • Моринга има отлична хранителна стойност

Листата на моринга са отличен източник на много важни хранителни вещества, включително протеини, витамин B6, витамин C, рибофлавин и желязо. В сравнение с листата, шушулките обикновено са с по-ниско съдържание на витамини и минерали. Те обаче са изключително богати на витамин С.

 

  • Богата на антиоксиданти

Антиоксидантите са съединения, които действат срещу свободните радикали. Високите нива на свободни радикали могат да причинят оксидативен стрес, който е свързан с развитието на редица хронични заболявания, засягащи сърдечно-съдовата система или захарен диабет тип 2. Няколко антиоксидантни растителни съединения са открити в листата на Moringa oleifera. Билката е богата на различни антиоксиданти, включително кверцетин и хлорогенна киселина.

 

  • Понижава нивото на кръвната захар

Високата кръвна захар може да бъде сериозен здравословен проблем. С течение на времето това води до повишаване на риска от много сериозни здравословни проблеми, включително сърдечно-съдови заболявания и захарен диабет. Екстрактът от Moringa oleifera може да помогне за понижаване на нивото на кръвната захар. Според учените този ефект се дължи на съдържанието на растителни съединения - изотиоцианати.

 

  • Намалява възпалението

Продължителното възпаление в организма е свързано с много хронични здравословни проблеми, включително сърдечно-съдови заболявания и редица видове карцином. Екстрактът от Moringa oleifera има противовъзпалителни свойства.

 

  • Понижава нивата на холестерола

Екстрактът от Moringa oleifera може да понижи нивата на холестерола, потенциално намалявайки риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза (2 капс.):
Моринга органик
  /Morigna oleifera/ (листа)
500 mg1000 mg


Хипромелозна капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник).

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящ за вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, както и за поддържане на нормални нива на кръвната захар, холестерола и триглицеридите.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA