Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Диабет и кръвна захар - Гимнема, 3500 mg/180 капсули, 180 дози Nutricost

  • Марка: Nutricost
  • Кат. номер:73714 (414101) NC
В подкрепа на нормалния метаболизъм и оптималните стойности на кръвната захар
Подробно описание +

Gymnema Sylvestre/ Гимнема

Хранителна добавка, 180 капсули

 

Gymnema Sylvestre / Гимнема,  180 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва екстракт от лист на Гимнема (Gymnema Sylvestre). Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържането на нормалното ниво на кръвна захар и оптималната телесна маса.

Gymnema sylvestre е храстовидно растение, което вирее в тропическите гори на Индия, Африка и Австралия. Листата му се използват от хиляди години в древната индийска медицинска практика Аюрведа. Това е традиционно билково средство, което се е прилагало при различни заболявания, включително захарен диабет, малария и змийски ухапвания. Смята се, че тази билка инхибира усвояването на кръвната захар от стомашно-чревния тракт и по този начин се е превърнала в обект на изследване в западната медицина.

 

Здравословни ползи:

 

  • Намалява желанието за прием на захар, като прави вкуса на сладките храни по-малко привлекателен

Gymnema sylvestre може да спомогне за намаляване на желанието за консумация на сладки храни. Един от основните активни компоненти в това растение е гимнемовата киселина, която подпомага потискане на влечението към сладко чрез блокиране на определени вкусови рецептори.

 

  • Помага за понижаване на нивото на кръвната захар

Смята се, че Gymnema sylvestre има антидиабетни свойства. Растителният екстракт блокира рецептори в стомашно-чревния тракт, като по този начин възпрепятства усвояването на захарта, понижавайки нивото на кръвната захар след хранене.

 

  • Може да регулира нивото на инсулин

Gymnema sylvestre допринася за поддържането на оптимални нива на инсулин чрез увеличаване на производството му и регенериране на секретиращите инсулин островни клетки. И двата механизма на действие могат да помогнат за понижаване на нивото на кръвната захар.

 

  • Подобрява нивата на холестерола и триглицеридите

Gymnema sylvestre може да спомогне за понижаване на нивото на „лошия“ LDL-холестерол и триглицеридите, което може да намали риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

 

  • Може да подпомогне отслабването

Екстрактите от Gymnema sylvestre подпомага отслабването и предотвратява наддаването на тегло. Може да насърчи намаляването на приема на калории.

 

  • Спомага за намаляване на възпалението

Листата на Гимнема притежават имуностимулиращи свойства, което означава, че могат да подпомагат регулацията на имунната система, намалявайки възпалението. Танините и сапонините в растението пък притежават противовъзпалителни свойства, които също помагат в борбата с възпалителните реакции в тялото.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Гимнема Екстракт

  (Gymnema Sylvestre) (лист)(20:1 екстракт, еквивалентен на 3500 mg Gymnema Sylvestre).

175 mg175 mg

 

Хипромелозна капсула, оризово брашно.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Допринася за поддържането на нормалната концентрация на кръвната захар и нормално телесно тегло.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA