Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Имунитет - Екстракт от семена на грейпфрут, 2000 mg/ 60 капсули Nutricost

 • Марка: Nutricost
 • Кат. номер:67143 (338101) NC
Формула с имуностимулиращо и противовъзпалително действие
Подробно описание +

Grapefruit Seed Extract / Грейпфрут екстракт от семена, 60 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата съдържа екстракт от семена на грейпфрут /Citrus paradise/ в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за нормалното функциониране на имунната система.

 

Грейпфрутът /Citrus paradise/ съдържа впечатляващи количества хранителни вещества,  флавоноиди и витамини. Екстрактът от семената на плода намалява честотата на вирусните инфекции, облекчава симптомите на ревматоиден артрит и бронхиална астма и понижава риска от развитие на инфаркт, сърдечно-съдови заболявания и рак. Екстрактът може да спомогне за предотвратяване на развитието на заболявания и защита срещу оксидативен стрес, увреждане на тъканите и възпаление.

Грейпфрутите се отглеждат в тропическите райони на цял свят. Известни са със своя тръпчив вкус и съдържание на витамини, фибри и фитохимикали. Нарингинът и хесперидинът са два от най-разпространените флавоноиди в citrus paradisi. Плодът съдържа и значителни запаси от нарирутин - важен флаванонов гликозид. Повечето от тези полифеноли могат да бъдат извлечени от семената и корите на грейпфрута.

 

Здравословни ползи

Екстрактът от семена на Грейпфрут /Citrus paradise/:

 

 • Може да спомогне за понижаване на артериалното кръвно налягане, особено при хора в млада до средна възраст и тези с наднормено тегло;
 • Подобрява притока на кръв и намалява риска от патологично съсирване на кръвта, което може да е от полза за хората с проблеми в кръвообращението;
 • Може да спомогне за намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания чрез инхибиране на окисляването на LDL (лошия) холестерол и намаляване на окисляването на сърдечната тъкан по време на стрес;
 • Помага при лечението на артритни състояния и насърчава синтеза на колаген;
 • Инхибира много от дегенеративните процеси в главния мозък и облекчава симптомите на когнитивен спад;
 • Защита срещу оксидативния стрес;
 • Насърчава правилното функциониране на бъбреците;
 • Инхибира развитието на различни микроби и предлага защита срещу резистентни на антибиотици бактериални щамове, хранителни бактериални заболявания и гъбични инфекции като кандида;
 • Инхибира развитието на някои ракови клетки и редуцира токсичността, предизвикана от химиотерапия;
 • Предпазва черния дроб от индуцирана от лекарства токсичност и увреждане;
 • Подпомага заздравяването на рани и намалява признаците на стареене на кожата.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

 

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Грейпфрут
   /Citrus paradise/, Екстракт от семена 4:1, еквивалентен на 2000 mg семена от грейпфрут
500 mg500 mg


Хипромелозна капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник), чисто маслиново масло, силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула  дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA