Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Хормонален дисбаланс - Инозитол (Мио Инозитол/Витамин В8), 500 mg/240 капсули Nutricost

  • Марка: Nutricost
  • Кат. номер:67176 (328101) NC
За регулиране на хормоните, менталното здраве и метаболизма
Подробно описание +

Inositol/ Инозитол

Хранителна добавка, 240 капсули

 

Inositol / Инозитол,  240 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата съдържа лесно усвоимата форма миоинозитол в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържане на хормоналния баланс в организма.

Инозитолът, наричан още витамин B8, присъства в различни храни, включително плодове, бобови растения, зърнени култури и ядки. Инозитолът е специфичен въглехидрат, който спомага за поддържането на структурата на човешките клетки. В допълнение инозитолът може да се приема по формата на хранителна добавка за овладяване на състояния като метаболитни и психични разстройства.

Инозитолът, известен още като миоинозитол, е основен компонент в клетъчното развитие на тялото. Принадлежи към категорията псевдовитамини. Той е важен елемент от клетъчните мембрани и изпълнява структурна роля в клетките. Освен това инозитолът влияе върху активността на инсулина - хормонът, който регулира нивото на кръвната захар. Той също оказва влиянието върху дейността на невротрансмитерите серотонин и допамин. Притежава антиоксидантни качества, които предпазват главния мозък, сърдечно-съдовата система и други телесни тъкани от увреждането на свободните радикали.

 

Ползи за здравето от приема на инозитол:

 

  • Облекчава симптомите при синдром на поликистозните яйчници

Синдромът на поликистозните яйчници може да причини различни неприятни симптоми - наддаване на тегло, повишено ниво на кръвната захар и повишени нива на холестерол и триглицериди в кръвта. Добавките с инозитол, особено когато се приемат в комбинация фолиева киселина, облекчават симптомите при това състояние. Миоинозитолът понижава нивата на триглицеридите и тестостерона, намалява стойностите на артериалното кръвно налягане и подпомага овулацията.

 

  • Подобрява психичното здраве

Инозитолът помага при депресия, тревожност и други психични състояния, като повишава синтеза на серотонин и допамин. Той облекчава симптомите, свързани с тези състояния, например тахикардия, задух, замаяност, изпотяване и изтръпване на ръцете. Според проучванията приемът на инозитол спомага за намаляване на честотата на пристъпите на паника.

 

  • Подобрява метаболитния синдром

Инозитолът влияе върху действията на множество хормони и метаболитни пътища за предотвратяване на развитието на метаболитен синдром. Миоинозитолът участва в гликемичния и липидния метаболизъм, като ги подобрява. Действа като инсулин-сенсибилизиращо съединение и уловител на свободните радикали.

 

  • Предотвратява косопада

Инозитолът подпомага растежа на косата. Това е химикал, присъстващ в тялото, който може да спомогне за намаляване на косопада и да насърчи формирането на здрави космени фоликули. Освен това инозитолът може да намали косопада чрез понижаване на нивото на тестостерона и стабилизиране на останалите хормони.

 

  • Предотвратява акнето

Миоинозитолът действа като модулатор на основните хормони в тялото. Той контролира производството на себум и образуването на акне. Според проучванията инозитолът може да спомогне за предотвратяване и лечение на патофизиологичните пътища, които причиняват акне.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Мио- Инозитол500 mg500 mg


Хипромелоза- капсулна обвивка,оризово брашно, магнезиев стеарат (от растителен източник).

Не съдържа: ГМО и глутен.

Приложение: Допринася за поддържане на хормоналния баланс в организма.

Забележка: При бременност, кърмене и/ или прием на медикаменти и други хранителни добавки, задължително се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA