Здравни проблеми

Здравни проблеми

виж продукти

Енергия и издръжливост - Д-Рибоза, 2800 mg/240 капсули D-Ribose Nutricost

 • Марка: Nutricost
 • Кат. номер:70010 (244101) NC
За повече енергия, физическа издръжливост и тонус
Подробно описание +

D- Ribose/ Д- Рибоза

Хранителна добавка, 240 капсули

 

D-Ribose / Д-Рибоза,  240 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва D-рибоза в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържане нормалното функциониране на уринарния тракт.

D-рибозата е въглехидратна молекула, която се среща естествено в тялото и се получава от кръвната глюкоза. Това я прави естествено срещаща се в организма. Химичното съединение присъства във всички живи клетки и е ключов компонент в много биологични пътища.

 

 • D-рибозата и аденина съставят аденозиновата молекула на аденозинтрифосфата (АТФ) - основната единица за съхранение и транспорт на енергия.
 • D-рибозата се използва и за производството на никотинамид аденин динуклеотид (NAD) и флавин аденин динуклеотид (FAD) - две важни молекули, участващи в клетъчното дишане.
 • D-рибозата е ключовата структурна основа на РНК и ДНК.

 

Здравословни ползи:

 

 • Атлетично представяне

D-рибозата може да подобри възстановяването на енергийните резерви и подпомага кръвоснабдяването на органите и тъканите след упражнения с висока интензивност.

 

 • Сърдечно-съдови заболявания

D-рибозата повишава нивата на АТФ в сърдечните клетки и подобрява тяхната функция. Изследванията показват, че приемът на D-рибоза понижава нивата на LDL-холестерола и намалява оксидативния стрес в аортата - главната артерия, която пренася кръв от сърцето.

 

 • Фибромиалгия и синдром на хроничната умора

D-рибозата действа благоприятно при състояния като фибромиалгия или синдром на хроничната умора. Хранителното вещество подобряват енергията, съня, умствената яснота, интензивността на болката и спомага за поддържането на благосъстоянието на организма.

 

 • Защитава бъбреците

D-рибозата намалява бъбречната дисфункция и увреждането на тъканите, причинени от приема на някои химиотерапевтични лекарства. D-рибозата също намалява увреждането на бъбреците, причинено от липса на кръвоснабдяване и намалено активиране на неутрофилите.

 

 • Подобрява мозъчната функция

Изследванията показват, че D-рибозата предотвратява активирането на проапоптозни (програмирана клетъчна смърт) гени в хипокампа, демонстрирайки невропротективен ефект.

 

 • Енергиен баланс

Приемът на D-рибоза подобрява производството на митохондриална енергия в клетките и намалява умората в организма.

 

 • Подобрява спортните постижения

Хранителната добавка повишава издръжливостта и ефективността при изпълнението на упражнения. D-рибозата има решаваща роля в синтеза на АТФ и подобрява притока на кръв към органите и тъканите. Хранителното вещество намалява мускулната болка и подпомага  възстановяването на организма.

 

 • Влияе благоприятно при фибромиалгия и синдром на хроничната умора

Приемът на D-рибоза подпомага набавянето на енергия, съня, яснотата на ума при хора с фибромиалгия или синдром на хроничната умора.

 

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.


Съставки:В 1 капс.:Дн. доза (4 капс.):
Д- Рибоза700 mg2800 mg

 

Хипромелозна капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник), стеаринова киселина (от растителен източник), силициев диоксид, натриев стеарил фумарат.

Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящ за вегетарианци.

Приложение: Допринася за поддържане нормалното функциониране на уринарния тракт.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: До 4 капсули дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA